nyhet

17/10/2017

Sandå Norrköping AB har valt Infobric App

Från den 1 januari 2016 gäller lagen om elektronisk personalliggare i byggbranschen.

Sandå Sverige AB är ett måleri med 70 lokala kontor runt om i Sverige och är omkring 2 000 anställda. Chefen för en av avdelningarna, Henrik Börkén, Sandå Norrköping AB, säger att övergången till att föra elektronisk personalliggare var mycket smidig.

– De flesta byggherrar vi arbetar under använder Infobrics system, och enligt deras rekommendationer valde vi att använda samma. Vi hörde också att de hade en app, och då var det ett lätt val.

Infobric har under ett par år erbjudit appen Ease CheckIn, som nu även finns tillgänglig i Norge.

Med appen kan du snabbt och enkelt registrera din närvaro med en smarttelefon. Ease CheckIn uppdaterar automatiskt den personalliggaren och informationen ligger tillgänglig i webbtjänsten Infobric Ease.

Använder både regbox och app för elektronisk personalliggare

Sandå Norrköping AB använder redan ett webbaserat system för att hålla översikt för tidsredovisning och utrustning när de varit ute på arbete. Därför var övergången väldigt smidig, då de anställda redan var vana med att registrera sig.

Sandå Norrköping AB använder sig både utav appen Ease CheckIn och regbox för att föra personalliggare, beroende på vad som är mest lämpligt för de aktuella byggprojekten.

– Om vi jobbar på större byggarbetsplatser där det finns personalrum och är många anställda, är det smidigare med en regbox. Det är svårare att glömma registrera sig när du har en fysisk regbox på plats, säger Börkén.

Infobric ger oss ordning och reda

Sandå Norrköping AB är ofta underetreprenörer på större byggarbetsplatser, och ansvaret för den elektroniska personalliggaren ligger ofta hos byggentreprenören eller byggherren. Många byggherrar väljer dock att delegera ansvaret för personalliggaren till underleverantören.

Så här för Sandå elektronisk personalliggare på byggarbetsplatsen:

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.