projekt

Effektiv logistik hos Tuve Bygg

Löser man en strategisk fråga, får man ofta många positiva effekter på köpet. Det vet Magnus Nyström, platschef på Tuve Bygg.

Den långsiktiga strategin hos Tuve Bygg är att säkerställa det logistiska flödet och genom detta optimera materialhanteringen på byggarbetsplatsen så långt som möjligt. Leveranser i rätt tid, avlastade på rätt ställe, full kontroll på verktyg, och framför allt – rätt man på rätt plats.

Att hjälpa till och lossa, eller kanske ännu värre, behöva leta efter byggmaterial, kostar oerhört mycket pengar i bortslösad tid. Det vet Magnus, och med hjälp av Infobric har han skapat en mer strukturerad arbetsplats.

Nya byggjobbare måste alltid söka upp Magnus och registrera sitt ID06-kort innan de kan komma in på arbetsplatsen.

– Då träffar jag alla som ska in och kan dra vilka rutiner som gäller, vilken skyddsutrustning som ska användas.

– Vi har fått mer arbetsro nu. Tuve Byggs personal har också blivit mer uppmärksamma på om det skulle röra sig obehöriga inne på bygget och att alla följer våra rutiner.

– Med Infobric får vi en kvalitetsstämpel, alla förstår att det är ordning och reda som gäller.

Företag

Tuve Bygg AB

Byggarbetsplats

Kv. Stapelbädden, etapp 3, Eriksberg, 160 lägenheter i fyra huskroppar.

Projektstorlek

160 miljoner

Ort

Göteborg

Antal anställda

198 personer

Personal på bygget

70 personer

Platschef

Magnus Nyström

Infobrics lösning

Persongrindar och fordonsgrindar, samt lås på bodar och förråd i kombination med närvarokontroll har skapat en mer strukturerad arbetsplats med mer arbetsro. Samtliga leveranser bokas i förväg, vilket innebär att ingen intransport sker oanmäld.
Visa alla projekt

Just nu används Infobric-system på 10 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.