Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Företagsbil

Koppla upp era företagsbilar och förenkla för både förarna och administrationen – samtidigt som du håller dig uppdaterad om alla företagets bilar och fordonskostnader.

  • Enkel installation via bilens OBD-uttag
  • Automatisk körjournal enligt Skatteverkets regler
  • Realtidsuppdaterad karta med arbetsledningsfunktioner
Magnus Hequist, Infobric Fleet
Prova kostnadsfritt på egen hand eller boka ett möte redan idag så berättar jag mer.

Magnus Hedquist
Kundspecialist
0589-123 70

Så fungerar Ease Fleet

Företagsbil

Ease Fleet registrerar automatiskt alla resor från dina företagsbilar och skapar en komplett körjournal, med körsträckor och trängselskatter, enligt Skatteverkets riktlinjer. Informationen är lätt att granska och exportera, när du vill, från vilken enhet som helst.

Digitalt flöde för företagsbil

Förhandsvisa din fordonspark

Fylll i ditt organisationsnummer så ser du din fordonspark i Ease fleet.

    Jag godkänner Integritetspolicyn    

Inget mer manuellt arbete

Automatisk körjournal

Automatisk körjournal som uppfyller Skatteverkets krav och digitaliserar bort onödigt administrativt jobb kring dina företagsbilar.

Elektronisk körjournal digital i app

Spåra & leda

Håll koll på dina tillgångar

Dina bilar, maskiner, verktyg och utrustning – allt i en sökbar och realtidsuppdaterad kartvy. Du stenkoll på var företagsbilarna faktiskt är!

Analys och administration

Enkel administration och uppsättning av företagsbilar

Realtidsstatus. Se direkt i mobilen fordons aktuella körsträcka, batterispänning och andra snabba data som hjälper dig ta rätt beslut i vardagen kring dina firmabilar.

Körjournal i datorn

Förarna slipper skriva manuellt och jag slipper jaga körjournalspapper, det är ett enkelt system som funkar

Vanliga frågor och svar

Tjänstebilar används vanligen i tjänsten. Exempel på tjänstebilar är polisbilar och ambulanser. Men det kan också finnas tjänstebilar som arbetsgivaren låter dig använda även för privat bruk, detta blir då en förmån och bilen klassas som förmånsbil. En bil som inte får användas mer än ringa omfattning i privat bruk kallas företagsbil!

En företagsbil är en bil som i huvudsak ska användas till tjänsteresor. Den får dock användas för privat körning i ringa omfattning – högst 10 tillfällen per år och en sammanlagd körsträcka på högst 100 mil. Andra vanliga synonymer i vardagligt språk är servicebil, tjänstebil eller skåpbil.

En företagsbil ska främst användas för resor i tjänst, till skillnad från en förmånsbil. Den får dock användas för privat körning i ringa omfattning – högst 10 tillfällen per år och en sammanlagd körsträcka på högst 100 mil. Om detta överskrids så kommer föraren att bli skyldig att betala förmånsskatt och arbetsgivaren arbetsgivaravgifter vid en granskning från Skatteverket. Tänk på att resor mellan bostaden och jobbet liksom hemresor på helger från annan ort normalt räknas som privata resor.

Ja, alla resor som inte är tänkt att skattas som privata resor ska bokföras med hjälp av körjournal. Det finns inget utryckligt lagkrav på att körjournal ska föras, men som företag har man skyldighet att bevisa att företagets fordon inte använts mer privat än vad som angetts.

Fler tjänster från Infobric Fleet

Spåra & leda

Dina bilar, maskiner, verktyg och utrustning – allt i en sökbar och realtidsuppdaterad kartvy.

Körbeteende

Med uppföljning av körbeteende kan du öka säkerheten, minska slitaget och kapa bränslekostnader.

Fordonskostnader

Samla in data, skapa dig en tydlig överblick och se hur du kan reducera företagets fordons- och maskinkostnader.

Back to store
Close