Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Föranmälan

Säkerställ projekt med enbart seriösa aktörer som uppfyller lagar och regler och där individerna på plats har den kompetens som krävs med Föranmälan. Tjänsten är ett processtöd som möjliggör proaktivt seriositetsarbete och att motverka fusk och osund konkurrens på byggarbetsplatsen. Stoppa oseriösa redan innan de sätter sin fot på projektet.

Föranmälan företag

Föranmälan bygger vidare på tjänsten Leverantörsuppföljning genom att man förhandsregistrerar företag som sedan genomgår en kvalificeringsprocess innan de tillåts komma till arbetsplatsen. Man kan därmed sålla bort oseriösa företag redan innan de satt sin fot på arbetsplatsen. Enbart godkända underentreprenörer är välkomna in på bygget. Huvudentreprenören slipper de onödiga kostnader som byte av en underentreprenör innebär, och kan undvika riskerna det medför att ha oseriösa aktörer i sin organisation. Entreprenörer som godkänts kontrolleras sedan löpande under byggtiden så att kraven även fortsatt efterlevs. Varje underentreprenör kan involveras i processen och ansvara för sin del av projektorganisationen.

Föranmäl individer och säkerställ rätt kompetens.

Även individerna registreras genom Föranmälan innan de kommer till byggarbetsplatsen. Då görs en automatisk kontroll att arbetsplatsens kompetenskrav uppfylls och att giltigt ID06-kort finns. Individen kan guidas till en specifik arbetsplatsintroduktion och genomföra saknade utbildningar. Med Föranmälan säkerställs att företagen uppfyller lagar och regler och att individerna har den kompetens som krävs.

Tjänsten ingår i vårt Pluspaket.

Basic
Från

290

kr/mån
per projekt

Basicpaketet innehåller grundläggande funktioner för det mindre byggprojektet för att vardagen ska fungera på ett smidigt sätt. Tillgång till produkten Infobric Site.

Läs mer
Läs mer
Standard
Från

395

kr/mån
per projekt

Smarta verktyg för behörighetsstyrning, kommunikation och uppföljning för att öka säkerheten och produktiviteten. Här ingår produkten Infobric Site.

Läs mer
Läs mer
Plus
Från

730

kr/mån
per projekt

Komplett paket för full kontroll över byggarbetsplatser och underentreprenörer inom ditt företag. I Plus ingår tillgång till produkterna Infobric Site, Intelligence och Connect.

Läs mer
Läs mer

Nyfiken på möjligheterna?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar in en demo. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Risker kopplade till brister på kontroll och uppföljning.

Det är dyrare att göra fel. Det riskerar att bli dyrt för projektet och dessutom stora förseningar om man får in fel leverantörer på bygget. Byggindustrin skrev för en tid sedan en artikel ”Vad kostar en konkurs”, där man upplyste om oväntade kostnader som väntar om en underentreprenör går i konkurs under projektets gång. I artikeln nämner Kjell Bye på BRA Bygg att en UE-konkurs kan innebära merkostnader så stora som tio gånger större än projektvärdet. 

Risken minimeras betydligt om företag och individer genomgår en kvalificeringsprocess och blir godkända enligt arbetsplatsens krav – innan de ens kommer in på bygget. Oseriösa leverantörer hålls ute, vilket sparar både pengar och tid och ökar säkerheten på bygget.

Proaktivt seriositetsarbete

Komplett översikt och seriositetskontroll av samtliga underentreprenörer. Föranmälan underlättar för proaktivt arbete och säkerställer att endast seriösa aktörer kommer in på byggarbetsplatsen.

Komplett kvalificering och kontroll

Automatisk och löpande kontroll mot de regler och krav som huvudentreprenören satt. Efter kontroll får varje leverantör en status.

Smidig administration

Alla ansvarar för att bjuda in sina egna underentreprenörer och får sedan översikt över samtliga underentreprenörer i nedåtgående led.

Arbeta proaktivt med seriositet.

Föranmälan möjliggör proaktivt seriositetsarbete och motverkar fusk och osund konkurrens på byggarbetsplatsen genom att sålla bort oseriösa innan de ens tar steget in på arbetsplatsen.

Leverantörer ansluts till projekten och föranmäler personal och underentreprenörer som genomgår en kvalificeringsprocess. Alla företag kontrolleras enligt krav från byggherre, huvudentreprenör och branschorganisationer. Underentreprenörer i alla led kan involveras i processen och ansvara för sin del av projektorganisationen.

Personal kontrolleras automatiskt mot arbetsplatsens kompetenskrav och säkerställer att ett giltigt ID06-kort finns. Individen kan därefter guidas till en specifik arbetsplatsintroduktion och genomföra saknade utbildningar. 

Säkerställ projekt med enbart seriösa aktörer som uppfyller lagar och regler och där individerna på plats har den kompetens som krävs.

Infobric Connect

Plattform för Föranmälan

Infobric Connect kan du bjuda in och föranmäla dina underentreprenörer där de sedan bekräftar partsförhållandet. Om entreprenören i sin tur anlitar underentreprenörer registrerar de företagen i portalen och bjuder in administratörer i nästa led. Syftet med plattformen är att skapa bättre översikt över projekt och leverantörer.

Läs mer om Infobric Connect
Läs mer om Infobric Connect

Processen för Föranmälan

01.

Sätt kvalificeringsregler

Huvudentreprenören sätter upp kvalificeringsregler på projektet i Infobric Site. Det kan vara till exempel betala F-skatt, kollektivavtal eller avsaknad av skulder hos Kronofogden.

02.

Bjud in underentreprenörer

Underentreprenörerna bjuds in till Infobric Connect där de har möjlighet att se hur de möter kraven. Underentreprenören bjuder in sina eventuella UE och får sedan en överblick över samtliga UE i nedåtgående led.

03.

UE registrerar sin personal

Underentreprenörerna registrerar sin eventuella personal och ser enkelt i systemet om individerna har giltigt ID06-kort samt innehar de fokuskompetenser som krävs.

04.

Kvalificerade UE är välkomna till arbetsplatsen

Full överblick över UE-kedjan där samtliga företag är kvalificerade och individerna har rätt kompetens.

Lanseringswebinar Föranmälan

I samband med lanseringen av Föranmälan sände Infobric ett webinar.

Se webinaret
Se webinaret

Bankinitiativet Hållbar Byggbransch

Bankinitiativet Hållbar Byggbransch (BHB) är ett initiativ mellan Danske Bank, Nordea, SBAB, SEB samt Swedbank och Sparbankerna i nära samverkan mellan branschorganisationerna Byggherrarna och Byggföretagen. Arbetet påbörjades hösten 2017 när bankerna fick insikt i den grova brottslighet som ökade i byggbranschen. Efter vidare undersökning fick man en större förståelse för behovet av digitala lösningar för uppföljning, kontroll och rapportering av hela leverantörskedjan.

En viktig del i detta är att ha digitala system för att  kontrollera underleverantörer i alla led för att säkerställa att leverantörerna uppfyller de krav och riktlinjer som fastställts av initiativet. Villkoren omfattar bland annat krav på kontrollsystem och projektrapporter, obligatorisk föranmälan, att alla underleverantörer betalar svensk F-skatt och arbetsgivaravgifter samt inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden. 

Målet är att öka användandet av kontrollsystem och öka transparensen samt öka andelen föranmälda och bakgrundskontrollerade entreprenörer, vilket på lång sikt bidrar till sund konkurrens och minskad arbetslivskriminalitet. Med vårt Pluspaket säkerställer du efterlevnad av kraven inom Bankinitiativet.

Läs mer om Bankinitiativet
Läs mer om Bankinitiativet

Relaterat innehåll

Bankinitiativet
Bankinitiativet

Detta behöver du veta om Bankinitiativet

Läs mer
Infobric Connect
Infobric Connect

Infobric Connect är en smidig plattform för samverkan mellan huvudentreprenör och dess underentreprenörer.

Läs mer
Leverantörsuppföljning
Leverantörsuppföljning

Transparens och kontroll i alla led på byggarbetsplatsen med digital leverantörsuppföljning. Spara tid och pengar genom att digitalisera hela kedjan av leverantörer och uppföljning och få koll dygnet runt på...

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Hur startar och avslutar jag en arbetsplats i Infobric Site?

Det finns två sätt, antingen genom en beställning till oss på Infobric så hjälper vi dig, eller genom en systemadministratör för er systemklient.

Hur skapar jag användarkonto?

Det finns två sätt, antingen genom en beställning till oss på Infobric så hjälper vi dig, eller genom en användaradministratör för er systemklient.

Ny kund till Infobric, hur registrerar jag mitt företag?

För att få full tillgång till sin systemklient krävs ett grundavtal, detta gäller både nya och gamla kunder till Infobric.

Hur lägger jag till och tar bort en Regbox?

För att lägga till en regbox i Infobric Ease behöver du ha konfiguratörsrättigheter till arbetsplatsen. Om rättighet saknas kan du beställa borttagning genom oss.

Jag vill bli kontaktad

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fortsätt handla
Stäng