Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Vår resa.

Ett problem, en smart lösning och viljan att göra skillnad. Berättelsen om hur allt började förklarar mycket av vår framgång. Här kan läsa några viktiga händelser för oss som ger en djupare inblick i hur vi blev byggbranschens ledande digitaliseringspartner i Norden och Storbritannien.

2024

Infobric firar 20 år!

Ledningsgruppen förstärks med Marie Andersson (CHRO) och Caroline Rudbeck (Head of Marketing, Brand & Communication). En ny varumärkesidentitet lanseras – komplett med en ny hemsida.

2023

Infobric förvärvar Hyrma, Intershare, Örndata och AppSys Rent och expanderar därmed sitt erbjudande mot uthyrningsindustrin.  En ny affärsenhet inom utbildning och kompetensutveckling etableras genom förvärvet av Jobsafe.

 

Stirling Square Capital blir ny majoritetsägare i Infobric. Summa Equity och ledningsteamet återinvesterar som minoritetsägare.

2022

Flera Infobric-företag omprofileras till Infobric: AddMobile blir Infobric Workorder, BuildSafe blir Infobric Field och EquipmentLoop blir Infobric Equipment.

 

Infobric utses till Sveriges femte största SaaS-företag i Breakits årliga SaaS-rapport och rankas även som nummer fyra på listan i termer av tillväxt.

2021

Infobric slutför förvärven av AddMobile och MSite. AddMobile utökar Infobrics närvaro i Sverige med huvudkontor i Malmö, medan MSite representerar ytterligare en expansion på den brittiska marknaden där Infobric nu får ett starkt fotfäste.

2020

Infobric genomför flera förvärv, inklusive TelliQ, EquipmentLoop, BuildSafe och en majoritetsandel i HMSREG. Vid det här laget används Infobrics lösningar på mer än 33 000 byggarbetsplatser årligen med 100 000 månatliga abonnemang.

2019

Summa Equity förvärvar en majoritetsandel i Infobric från Jönköping Business Development. Genom förvärven av Tempus AS och Blastmanager AS expanderar Infobric ytterligare sin verksamhet på den norska marknaden.

2017

Infobric tilldelas det prestigefyllda Gasell-priset för att vara det näst snabbast växande och mest lönsamma företaget i Jönköpings län. Infobric rankas även bland Sveriges 50 snabbast växande teknikföretag av Deloitte.

2016

Infobrics produkter används nu på mer än 15 000 byggarbetsplatser. Det lagstadgade kravet på elektroniska personalliggare för byggbranschen lanseras i Sverige, vilket positionerar Infobric som en viktig aktör för att följa lagkraven.

2013-2015

År 2015 förvärvar Jönköping Business Development cirka 80 procent av de utestående aktierna i företaget, medan Scope Capital avyttrar hela sitt innehav.

 

År 2014 når Infobric milstolpen 1 000 byggarbetsplatser som använder Infobrics produkter. Infobric fortsätter att expandera på arbetsplatser i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

 

Infobric går också in på den finska marknaden.

2010

SafeTool byter namn till Infobric och går in på den norska och brittiska marknaden. Infobric börjar erbjuda lösningar för platsledning och påbörjar resan mot att bli ett SaaS-företag.

2009

Under den globala finanskrisen 2008–2009 investerar Infobric kraftigt i forskning och utveckling för att utveckla nya lösningar. Några av de största nordiska byggföretagen deltar i utvecklingsprocessen.

2008

SafeTool expanderar geografiskt genom att öppna sitt andra kontor i Stockholm och växer ytterligare genom att anställa nya nyckelmedarbetare. Scope Capital investerar i företaget och blir majoritetsägare.

2007

SafeTool utökar sitt produktutbud och kan vid denna tidpunkt erbjuda ett brett sortiment av lösningar (inklusive både hårdvara och mjukvara) för att säkerställa säker byggverksamhet.

2006

SafeTool genomför det första projektet som riktar sig mot säkerhetsfrågor för att säkerställa att endast auktoriserade personer har tillgång till byggarbetsplatser. Genom ID06, byggbranschens egna identitetskortstandard för tillträde och närvarorapportering, deltar SafeTool i utvecklingen av ett helt nytt in- och passersystem.

2004

Infobric föds i en källare på Science Park i Jönköping i centrala Sverige. Ursprungligen kallat SafeTool, grundas företaget för att motverka stöld av arbetsutrustning.

Mer om oss.

Ledning och styrelse

Läs mer om Infobrics ledningsgrupp, styrelse och majoritetsägare.

Nyhetsrum

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från oss här.

Karriär

Nyfiken på att jobba på Infobric? Läs mer om vår kultur och lediga roller här.

Back to store
Stäng