Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Vilka har nytta av en elektronisk körjournal?

Att se effekten av en elektronisk körjournal för företagets förare är rätt enkel. Ingen mer manuell hantering av körjournaler som tar onödig tid, är omständligt och osäkert. Men idag är en elektronisk körjournal så mycket mer och fungerar som ett stöd för flera led i verksamheten. 

 

Ett begrepp som ofta används är fleet management. Det är summan av  alla de funktioner som du kan komma gång med när den elektroniska körjournalsenheten börjat registrera fordonsdata från bilens OBD-uttag. Vi ger exempel!

 

kollegor diskuterar körbeteende

Vilka har nytta av en elektronisk körjournal?

Flera led i verksamheten

Ett fleet managementsystem kan fungera som ett stödverktyg för flera led i verksamheten. Den data som den elektroniska körjournalen samlar in, kan användas för att till exempel kvalitetssäkra arbetet eller fungera som fakturaunderlag. Här är några exempel på roller i företaget som kan dra nytta av den data som Infobric Fleet kan hjälpa ditt företag att samla in.

Förare

Slipper lägga tid på att dagligen föra manuell körjournal och kan stället fokusera på att hinna med dagens arbetsuppgifter.

 

Fordonsansvarig

Planerar inköp genom att jämföra bränsleförbrukning, slitage och kostnader mellan bilmodeller och förare. Kan också enkelt hålla koll på service och underhåll.

 

Arbetsledare

Använder systemet för att dirigera dagens arbete, ser var medarbetarna varit och kan därmed kvalitetssäkra att jobbet har utförts.

 

Löneadministratör

Får in verksamhetens alla körjournaler per automatik och kan enkelt göra månadens löneutbetalningar utan att jaga analoga anteckningar från medarbetare.

Faktureringsansvarig Får hjälp med att säkerställa att faktureringen blir korrekt utifrån vilka platser och kunder man jobbat hos.

 

Företagets VD

Får ta del av måntaliga verksamhetsrapporter och försäkrar sitt företag mot eventuella skattesmällare.

 

Miljöombud

Ser fordonsparkens CO2 utsläpp och behöver inte längre förlita sig på schablonsiffror. Förarnas körmönster blir ett konkret underlag kring vilka bilar som kan bytas ut till el eller hybrid.

Fler tjänster från Infobric Fleet

Förmånsbilstagare använder elektronisk körjournal

Förmånsbil

Förenkla för både förare och ekonomiavdelning. Automatisk körjournal med trängselskattshantering och milersättning.

Verktyg & utrustning

Inventariehantering med realtidsposition. Enheten fäster du enkelt på vilken typ av utrustning som helst.

Hantverkare som använder verktygsspårning i mobilen

Service & underhåll

Digitalt verktyg för service och underhåll. Se larm och felkoder i systemet, boka service och besiktningar och meddela dina förare.

Back to store
Stäng