Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Kom igång med en smartare körjournal

I körjournalshandboken har vi sammanställt de vanligaste frågorna och uppmärksammar fallgropar och möjligheter med en elektronisk körjournal. Ladda ner den helt kostnadsfritt!

Körjournalshandboken 2021

Kom igång enkelt med körjournaler i företagets alla fordon! Handboken innehåller det mesta du behöver veta kring lagar och regler för din fordonspark.
Ladda ner den helt gratis!

Jag godkänner Integritetspolicyn


Skapa framtidens bilpolicy

Vilka typer av elektronisk körjournal finns?

Det finns idag ett flertal varianter på elektroniska körjournaler. Beroende på behov finns mer eller mindre avancerade system. Vissa verksamheter vill slippa krånglet med hanteringen helt och hållet och letar sig därför till helautomatiska körjournaler som är enkla att installera och inte kräver något löpande underhåll. Vi jämför de olika varianterna i vår handbok.

Att föra körjournal

Vem behöver föra körjournal?

Generellt ska körjournal föras för alla företagsägda lätta fordon där de anställda har rätt att nyttja dessa. I lagtexten finns inget uttryckligt krav på körjournal. En samlad bedömning görs av de olika omständigheterna i varje enskilt fall. Läs mer i vår handbok här ovan!

Det finns idag en mängd av tillval, funktioner och installationsvarianter att välja mellan. Vi vill försöka hjälpa er att lyfta de faktorer som kan påverka vilken typ av elektronisk körjournal som passar just er verksamhet.

Vanliga frågor och svar

Ja! Vår populära körjournalshandbok är helt kostnadsfri, men vi vill gärna ta ett kort samtal med dig efteråt för att höra vad du tyckte och om du har frågor kring körjournal, digital fordonspark eller lönehantering i anslutning till fordonsflottan.

Vi pratar till flera roller i företaget. Oavsett om du sitter i företagsledningen, arbetar med företaget ekonomifrågor eller är själv är förare kan det vara bra att veta hur en digital körjournal och dess kringtjänster kan hjälpa dig.

Generellt ska körjournal föras för alla företagsägda lätta fordon där de anställda har rätt att nyttja dessa. I lagtexten finns inget uttryckligt krav på körjournal. En samlad bedömning görs av de olika omständigheterna i varje enskilt fall. Enligt rättspraxis är dock körjournal ett viktigt bevismedel vid bedömning av bilförmån, drivmedelsförmån och trängselskatt. I framför allt nedanstående tre situationer är det bra att ha en detaljerad och noggrant förd körjournal, som visar hur bilen har använts. Det är viktigt att körjournalen förs löpande.

Det finns både automatiska, semi-automatiska och manuella körjournaler. Vad som passar bäst för just dig beror på, framförallt hur stor din fordonspark är. Vi rekkomenderar att man övergår till ett automatiskt system redan efter några få fordon, för att enkelt få en sammanställning över alla verksamhetens fordon utan vare sig böcker eller lappar, eller att manuellt behöva “tömma” en GPS på datorn.

Fler tjänster från Infobric Fleet

Enkelt att spåra bilar i realtid

Spåra & leda

Dina bilar, maskiner, verktyg och utrustning – allt i en sökbar och realtidsuppdaterad kartvy.

Digital uppföljning av körbeteende diskuteras

Körbeteende

Med uppföljning av körbeteende kan du öka säkerheten, minska slitaget och kapa bränslekostnader.

Förmånsbilstagare använder elektronisk körjournal

Förmånsbilar

Förenkla för både förare och löneadministratören genom att koppla upp företagets fordon.

Back to store
Close