Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Rätt ska vara rätt – Infobric på besök hos IF Metall

Rätt ska vara rätt – Infobric på besök hos IF Metall

Ett modernt fleet managementsystem för alla tjänstebilar. Integration med leasingbolag, och automatisk trängselskattshantering. Det var utmaningen när IF Metall satte sig vid förhandlingsbordet med Infobric sommaren 2020. Några månader senare träffade vi Carl Stern som är ombudsman på IF Metall, region Stockholm, för att se om vi lyckats med deras utmaning.

Förmånsbilar i Stockholm som använder fleetmanagement

Ökad kontroll och säkerhet

Carl är ombudsman på IF metalls lokalavdelning Stockholms län och användare av det nya systemet. Han ansvarar inte för fordonsparken eller bilpolicyn men har spelat en stor roll i valet av det nya fleet management systemet.

– Jag var med i valet av leverantör och bidrog med “moderna tankar” då jag har ett intresse för digitala tjänster. Jag var också den första av oss som implementerade systemet.

Ny fordonspark, nya möjligheter 

När IF Metall valde att byta ut sin fordonspark från Volvo till Toyota kunde de inte längre använda den befintliga tjänsten för resehantering. Carl berättar om tankarna kring att hitta en ny leverantör.

 

– Vi började med att se över vilka tjänster det fanns på marknaden. Samtidigt ville vi inte bara ha en ny körjournal utan en mer komplett tjänst med automatiska funktioner som verkligen kunde förenkla för våra medarbetare. Det var också viktigt med ett system som var enkelt att använda och krävde mindre handpåläggning varje månad. Valet hamnade tillslut på Infobric.

Vi gick från några timmars arbete till 30 sekunder varje månad – tidsbesparingen är enorm.

Mer än bara en körjournal 

Vilka är dom andra funktionerna som ni på IF metall använder mest?



– Arbetstidsfilterfunktionen är något som alla använder idag. Den gör så att alla resor på vissa dagar och inom vissa tider automatiskt registreras som tjänsteresor. Det sparar verkligen mycket tid för oss.



– I och med att vi kör runt i Stockholm blir det ganska många trängselskattspassager. Därför är just trängselskattshanteringen en viktig funktion för oss. Alla passager registreras som privat eller tjänst med plats, tid och kostnad, som det blir enkelt att hålla koll på i slutet av varje månad.



– Integrationen mot CarPay Fleet är också smidig. Efter att föraren godkänt månaden i sin app så skjuts datan över direkt till leasingbolaget. Eftersom vi kör med delat drivmedel får föraren en faktura på den privata delen separat. Den gör nog så att varje förare gått från några timmars arbetet till 30 sekunder varje månad.

En snabb implementering 

Att varje medarbetare själva skulle kunna installera och komma igång med systemet var också en viktig grund i beslutet av leverantör. Därför fanns det tid avsatt för en digital genomgång i onboardingprocessen.



– Det måste vara enkelt att använda annars blir det inte av. Vi är en organisation med alla typer av personligheter och datakunskaper. Alla har installerat själva och trots blandad nivå på IT-kunskap så har det fungerat galant.

Ett digitalt system för uppkopplade bilar kan vara så mycket mer än att registrera antal mil. Vi ville ha fler smarta funktioner.

Integritet på facklig nivå

IF Metall är ett fackförbund som ibland får frågor om integritet när det kommer till just uppkopplade bilar. Vanligtvis ser man då över syftet med införandet och dom flesta seriösa leverantörerna bör ha en lösning som kan anpassas efter behovet. Hos IF Metall har personalen varit positivt inställda till införandet och bara sett fördelar.

– Det blir mindre jobb med att sitta och skriva körjournaler och det går mycket smidigare än tidigare. Nu när dom använt det ett tag är det bara positiv feedback. Dom behöver bara göra någon enstaka justering varje månad via appen.

 

Avslutningsvis 

– Alla har inte bara rätt till trygga arbetsplatser och bra arbetsmiljö utan även rätten till smarta digitala funktioner som förenklar vardagen – Rätt ska vara rätt!

IF Metall

På IF Metall ser man till att alla sina 300 000 medlemmar har en rättvis lön, schyssta arbetsvillkor och rätten till ett bra och tryggt arbete.

Läs vidare om våra tjänster

Körjournal & trängselskatt

Automatisk körjournal som uppfyller skatteverkets krav och digitaliserar reseräkningen.

Körbeteende

Med uppföljning av körbeteende kan du öka säkerheten, minska slitaget och kapa bränslekostnader.

Förmånsbil

Förenkla för både förare och löneadministratören genom att koppla upp företagets fordon.

Back to store
Close