Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Så använder hantverkare GPS-teknik för att effektivisera sin vardag

Byggvärlden har börjat att ta digitaliseringen på allvar. En av teknikerna som används är GPS-spårning. Här har vi samlat några bra exempel på hur GPS-teknik används av hantverkare för att förenkla och effektivisera arbetsdagen.

 

Så använder hantverkare GPS-teknik för att effektivisera sin vardag

Fordonsspårning och elektronisk körjournal

Skatteverkets krav på körjournal blir lätt en tidstjuv för den som åker många resor i jobbet. Körjournalen ska innehålla ett register över alla resor, hur många kilometer som kördes, resans syfte och vilken adress resan startade och avslutades på. Utan en korrekt körjournal riskerar föraren att förmånsbeskattas och arbetsgivaren att betala arbetsgivaravgifter samt göra skatteavdrag på förmånen. 

 

Traditionellt sett har detta gjorts med papper och penna, men idag har många gått över till en elektronisk körjournal. Då monteras en GPS-enhet i bilen som känner av när resan startar och avslutas, och kan på så sätt skriva körjournalen helt automatiskt. 

 

Lägg till lite smartness som gör att enheten förstår vilka tider på dygnet som innefattar jobbresor och vilka platser som är arbetsrelaterade så klarar den också av att fylla i resans syfte helt själv. Snabbare, enklare och mindre risk för en ofullständig körjournal.

 

Verktygsposition och inventariehantring

 

Något annat som kan kosta både tid och resurser är hanteringen av verktyg. Att behöva leta efter utrustning som plötsligt försvunnit kan leda till kostsamma driftstopp. Det är inte helt ovanligt att verktyg tappas bort eller glöms kvar, men här finns det smarta GPS-lösningar som blir allt mer populära.

 

Genom att montera små puckar på verktyg eller utrustning går det att se exakt var sakerna befinner sig i realtid. Det flesta tjänster kommer med en tillhörande app, som alla på företaget kan ladda ner och använda. Ibland finns det även en utcheckningsfunktion så att det går att se vem som använder verktyget just nu, eller vem som senast använde det.

Motverka missbruk, förenkla faktureringen

Det är en tråkigt del av företagsledningens jobb, men att motverka att företagets resurser används felaktigt eller försvinner från arbetsplatsen blir ett allt viktigare uppgift.  Ett vanligt problem hos företag är anställda som kör företagsbilar utanför arbetstid eller i ej tjänsterelaterade syften. Det kan bli en dyr affär för både förare och företag. Med GPS i bilen kan du direkt få en notifikation om bilen färdas utanför avsett område, eller om bilen framförs utanför arbetstid. 

 

 

Med dagens GPS-teknik kan företaget inte bara se var företagets bilar, verktyg, instrument eller maskiner befinner sig, utan även få periodvisa rapporter på platser dessa befunnit sig. Detta hjälper projektledare och ekonomiansvariga att snabbt ta fram fakturaunderlag på total tid som spenderats hos kund, och har i vissa fall till och med används som bevis när kunden bestridit entreprenörens faktura.

Ring oss direkt på 0589-123 76 för att veta mer eller boka en webbdemo direkt.

Back to store
Stäng