Tracking codes unloaded

Inställningar för kakor

Du kan själv ställa in vilka kakor som får lagras i din webbläsare genom att kryssa i de kategorier av kakor som du godkänner nedan. Du kan läsa mer information om kakorna här.

Så använder vi kakor

På Infobric.com använder vi och våra samarbetspartners kakor bland annat för att säkerställa att webbplatsen fungerar som den ska och för att följa upp och utvärdera användningen av webbplatsen (statistik).

Du kan själv ställa in vilka kakor som får sparas genom att redigerar dina inställningar. Om du accepterar alla kakor är det bara att klicka på “godkänn”. Läs här för mer information om vår användning av kakor.

Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

GPS-Tracking med realtidsposition. Så fungerar det.

Infobric Fleet erbjuder GPS-tracking i realtid för företagets alla fordon, maskiner, utrustning eller verktyg. Vi hjälper dig i mål!

 

GPS-Tracking med realtidsposition. Så fungerar det.

GPS-tracking för Sveriges alla företag

En av Infobric Fleet’s viktigaste bakomliggande tekniker är GPS-tracking. Många av våra mest populära funktioner bygger på GPS-teknik där vi erbjuder lösningar anpassade till fordon, maskiner, utrustning och verktyg. 

 

Upptäck själv fördelarna med att i realtid kunna se resurs position, oavsett om det gäller personbilar, transportfordon, maskiner eller utrustning. Datan skickas i realtid till våra servrar, organiseras och loggas, och du kan se på karta var fordonet är just nu, eller få information om adresser där fordonet varit historiskt. 

 

Men GPS är ju ingen särskilt ny teknik egentligen. Idag är det inbyggt i både våra bilar och telefoner och är faktiskt en naturlig del av mångas vardag, både som privatperson och sin yrkesroll. Men för att företags GPS-data ska bli användbar behöver vi sammanställa, analysera och visualisera datan. Det är först då du kan dra riktigt effektiva beslut, baserade på hur dina mobila enheter rör sig. Infobric Fleet har flera spännande funktioner som alla drar nytta GPS-data från just din fordonspark. Vi berättar mer!

Stöldskydd, områdesbevakning och platsanalys med GPS-tracking 

En av Infobric Fleet’s mest populära funktioner är Spåra & leda, där alla företagets fordon enkelt går att överblicka via en realtidsuppdaterad kartvy. Det ger dig som arbetsledare eller administratör en extra trygghet att veta var alla fordon befinner sig i realtid. Exempel på vanliga frågor är “Var finns närmaste personal när kunder får akuta problem?”, “Har alla mina anställda kommit hem från dagens arbete?“ eller “Var finns mina viktiga verktyg eller resurser just nu och fungerar allt som det ska?”

 

För realtidsposition av företagets alla är inte bara en kartvy över mobila resurser. Idag finns det både klassiska och kanske för dig helt nya användningsområden av GPS-tracking. 

 

Med utökad GPS-teknik såsom Geofence i flera av våra funktionspaket, kan som Infobric-kund göra mer avancerade inställning för anpassade och realtidsuppdaterad larm och notifikationer. Stöldskydda dina dyra resurser genom att alltid kunna spåra enheten och bli meddelad om fordonet flyttas utanför utsatt område. Ställ själv in så att du blir meddelad när ett fordon lämnar, passerar eller befinner sig på ett område som du själv ritar ut på kartan. Eller bli uppmärksammad om personal inte kommer hem i tid till arbetsplatsens fordonsdepå.

 

Att i realtid se fordonsflottan röra på sig är en häftig upplevelse, men i många fall kan vi inte monitorera verksamheten aktivt. Då kan du förlita dig på larm och notifikationer, där vår server automatiskt räknar ut om något inte stämmer, och meddelar dig via SMS, pushnotis eller mail. 

 

I korthet ger Infobric GPS-tracking dig svar på frågor i realtid, som annars ofta kan vara tidskrävande att få klarhet i. 

I korthet ger Infobric Fleet GPS-tracking dig svar på frågor i realtid, som annars ofta kan vara tidskrävande att få klarhet i. 

Så fungerar realtidsuppdaterad position med GPS-position

1, Enheten samlar in GPS-positionen, tillsammans med annan data från både fordonet, eller data från sensorer som vi byggt in i enheten. I vissa loggar vår enhet än mer avancerad data som tex CAN-data eller andra I/O-data till vår server.

 

2, Via mobilnätet skickar vi kontinuerligt datapaket till vår server, och beroende på vilken typ av enhet du vill spåra uppdateras våra servrar med information om ditt fordon, upp till flera hundra gånger per timme.

 

3, Det är nu vi gör det tunga arbetet med att processa hela Sveriges fordonsflottans positionshistorik (tillsammans med mildata, eventuella felkoder, tändningssignaler, och mycket mer) till information som låter företaget ta del och effektivt nyttja datat.

 

4, Som Infobric Fleet kund behöver du bara logga in i systemet för att få pinfärsk data om din verksamhets mobila enheter, fordon, maskiner och allt annat du vill koppla upp.

GPS-tracking och smart trängselskattshanteringen


En populär tjänst hos Infobric Fleet är trängselskattshanteringen, som också bygger på GPS-tracking. När ditt fordon passerar en trängselskattspassagen skapas automatiskt en händelse i systemet. Därefter kollar servern automatiskt upp både kostnad och typ av resa. Systemet sammanställer automatiskt dina passager till smidiga underlag och det blir helt plötsligt mycket enklare att hantera trängselskatten, framförallt för dig som tjänstebilsägare. Läs mer om trängselskattshantering här.

GPS-tracking och integritet

 

Informationssäkerhet och integritet för dig och dina anställda ligger Infobric Fleet varmt om hjärtat. GPS-spårning ger otroliga fördelar, men kan också vara vanskligt. Därför har vi länge jobbat nära både fackliga organisationer, är certifierade enligt ISO27001 (informationssäkerhet),  och är vana med frågor både kring datainspektionens lagstiftning samt de relativt nya GDPR direktiven. 

 

Men integritetssäkerheten kring GPS-spårning finns också inbyggt i systemet. Tex när du kör din tjänstebil i privat syfte hålls din resa dold för andra, även chefer. Åtkomster av känslig data loggas och man kan i efterhand ta reda på vem som har tagit del av vilken data.

GPS-tracking ska vara enkelt att komma igång med

 

De tekniska detaljerna har våra ingenjörer och utvecklare redan löst. Med ett komplett system av både hårdvara, bakomliggande serverstruktur och ett lättanvänt gränssnitt, är det bara för dig att logga in i vår plattform, via webb eller mobil. 

Kom igång idag med elektronisk körjournal, trängselskattshantering, realtidspositioner och mycket mer.

Läs mer här:

Ring oss direkt på 0589-123 76 för att veta mer.

Back to store
Close