Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Så tar du data-drivna beslut för dina företagsbilar

Så tar du data-drivna beslut för dina företagsbilar

Fleet management för företagsbilar

Det är ingen hemlighet att företag som använder data som grund för beslutsfattandet kan dra stora fördelar i sin verksamhet. De nya teknikerna har gjort att allt idag kan mätas och optimeras. Genom att titta på data ger det dig en objektiv förståelse av din verksamhet, utan att vara präglat av egna åsikter eller uppfattningar.

 

Det är samma sak när det kommer till din fordonsflotta och företagsbilar. Det har blivit strategiskt ovärdeligt för företag att koppla upp sina företagsbilar, och få dem att ”kommunicera” med varandra. Det gör att du kan se körmönster, bränsleförbrukning och användningsgrad för dina företagsbilar, och på så sätt sänka dina driftkostnader.

 

Du får även möjlighet att se hur bilarna används för att sänka kostnaderna för underhåll och reparationer – och undviker att bilar blir ståendes i onödan. Kort sagt hjälper data dig att optimera din fordonsflotta och låter dig ta smarta, data-drivna beslut.

Så tar du data-drivna beslut för dina företagsbilar

Så optimerar dina företagsbilar – och din verksamhet

Steg 1: Börja samla in din data

Så hur börjar du samla din data? Enkelt – för en körjournal. Om du äger en bil så kräver Skatteverket att du noterar hur bilen används. Detta inkluderar notering av vad bilen används till – resor, sträckor, användningsområde. Du kan föra körjournal på ett manuellt sätt, med penna och papper, eller så kan du vända dig till en elektronisk lösning som gör det tunga arbetet åt dig. Din data blir också mer exakt och lättare att analysera.

 

Genom att föra en körjournal undviker du att bli straffad av Skatteverket, samtidigt som du möjliggör att du kan jobba mer datadrivet. Två flugor, en smäll.

 

Tänk också på att ju fler anslutna fordon du äger, desto lättare blir det att urskilja trender och värdefulla insikter.

Steg 2: Tolka din data med rätt verktyg

När du har din data måste du börja analysera den. Rådata kan vara svår att tolka, men med rätt verktyg kan den omvandlas till värdefulla insikter. Kopplar du ihop din data med ett Fleet Management-system kan du sammanställa och visualisera fordonsinformationen på ett lättillgängligt sätt.

När kopplingen är gjord till ditt fleet management-system kan du börja gör mer avancerade analyser. Du får också möjligheten att spåra och övervaka fordonsanvändningen i realtid och använd den samlade informationen för att identifiera områden för förbättring samt minska resursslöseri. Du kan även spåra bränsleförbrukning och övervaka emissioner för att minska din miljöpåverkan.

Så tar du data-drivna beslut för dina företagsbilar

Vad får jag ut av att koppla upp min företagsbil?

Det finns många fördelar med att koppla upp din företagsbil. Här är några saker som du kan göra:

  • Utför avancerad analys och rapportering av dina uppkopplade bilar
  • Mät och visualisera era mest kritiska nyckelvärden för er verksamhet
  • Jobba proaktivt. Se trender och historik för att kunna ta smartare beslut.
  • Ta informerade beslut om när och var att använda dina fordon för att få mest ut av dem.
  • Se vart allt är – i realtid och historiskt.
  • Koppla samman körjournaler, milersättning och trängselskatt med lönesystem 
  • Sänk driftkostnaderna
Back to store
Stäng