Tracking codes unloaded

Inställningar för kakor

Du kan själv ställa in vilka kakor som får lagras i din webbläsare genom att kryssa i de kategorier av kakor som du godkänner nedan. Du kan läsa mer information om kakorna här.

Så använder vi kakor

På Infobric.com använder vi och våra samarbetspartners kakor bland annat för att säkerställa att webbplatsen fungerar som den ska och för att följa upp och utvärdera användningen av webbplatsen (statistik).

Du kan själv ställa in vilka kakor som får sparas genom att redigerar dina inställningar. Om du accepterar alla kakor är det bara att klicka på “godkänn”. Läs här för mer information om vår användning av kakor.

Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Bättre körbeteende minskar miljöpåverkan

Med Infobric Fleet Körbeteende blir det enkelt att skapa en medvetenhet kring förarens körbeteende.

 

Bättre körbeteende minskar miljöpåverkan

Så mycket påverkar körbeteendet plånboken och miljön

I strävan mot en mer miljövänlig fordonsflotta är inte bara val av fordon en viktig fråga, utan även hur fordonet framförs. En förare med ett sparsamt körbeteende sänker både bränsleförbrukning och slitaget vilket är de två största miljöfaktorerna och kostnaderna för ett fordon.

 

Men ett problem är att vi ofta är dåliga på att reflektera kring vårt egna körbeteende. De flesta ser sig själva som bra, eller till och med väldigt bra förare, trots att det inte alltid stämmer överens med verkligheten. En förare med aggressivt körbeteende kan helt omedvetet dra upp både kostnader och slitage på sitt fordon.

Hur kan vi hjälpa dig – Digitalt körbeteende 

 

Med vår tjänst Körbeteende blir det enkelt att få koll på hela företagets körning. Varje förare får en individuell poängsättning baserat på baseras på acceleration, kurvtagning och inbromsning vilket leder till en mer medveten körstil. Det blir också enkelt att jämföra körningen och tävla med varandra, vilket uppmuntrar till en positiv förarkultur.

 

Du som arbetsledare eller chef får ett enkelt verktyg för att förbättra medarbetarnas körbeteende så att ni tillsammans kan skapa en effektivare fordonspark. En bilpark som kör effektivt, kostar mindre i bränsle och service, har mindre olyckor och är på så sätt mer miljövänlig.

 

Ett säkert körbeteende minskar också risken för olyckor, både genom att förarna kör på ett säkrare sätt, men också för att fordonen håller sig i gott skick längre. Det gör också så att serviceintervallerna minskar vilket är bra för både plånboken och miljön.

Med Infobric Fleet Körbeteende blir det enkelt att: 

  • Skapa en medvetenhet kring förarens körbeteende
  • Minska slitage på företagens fordon
  • Sänka bränslekostnader
  • Sänka servicekostnader
  • Skapa en säkrare arbetsmiljö
  • Spara pengar genom en effektivare fordonspark

Ett säkert körbeteende minskar också risken för olyckor, både genom att förarna kör på ett säkrare sätt, men också för att fordonen håller sig i gott skick längre.

EcoDriving skapar en positiv bild av ert varumärke

 

Stripade firmabilar fungerar som en sorts rullande marknadsföring, och kan vara en stor del av varumärkets ansikte utåt. Det kan dock bli få en negativ effekt ifall förarna upplevs köra vårdslöst i trafiken. Med ett miljövänligt körbeteende och en lugnare framfart påverkas företagets varumärke positivt, något som är extra viktigt att tänka om era förare åker runt med stripade bilar.

Idag finns det en mängd olika kurser och utbildningar som lär ut EcoDriving till företag. Det hjälper till att sänka kostnader och miljöpåverkan genom att förbättra körbeteendet hos företagets förare. Vår tjänst körbeteende kan inte bara fungera som ett underlag för vilka som är i behov utav en utbildning, utan även som ett uppföljningsverktyg för att se om den fått någon effekt.

Det är viktigt att arbeta strategiskt och långsiktigt för att få en effektiv fordonsflotta. För detta kan eventuellt ett bonussystem hjälpa till för att få en bestående förändring. Något som enkelt går att göra genom att tillämpa poängskalan som Infobric Fleet körbeteende redan tillhandahåller.

Billigare bilförsäkring med ett bättre körbeteende

 

Redan idag finns det företag i Sverige som erbjuder en billigare bilförsäkring till företag som har förare med bra körbeteende. Konceptet är vanligt i England, Italien och USA och bygger på principen “betala som du kör”.

 

På så sätt minskar du inte bara drivmedelskostnaderna och dyra servicetillfällen, utan tjänar också en slant på en billigare bilförsäkring. Din fordonspark blir grönare, säkrare och håller längre på vägarna.

Ring oss direkt på 0589-123 76 för att veta mer.

Back to store
Close