Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Minska företagets kostnader med uppkopplade fordon och verktyg

Minska företagets kostnader med uppkopplade fordon och verktyg

Maskin- och fordonsparken är ofta en betydande utgift och tidstjuv hos företag, men många saknar överblick och kontroll på kostnaderna. Men det finns digitala lösningar på problemet. – Nu har vi full koll på allt som rör våra bilar och vet exakt vilka verktyg som finns i varje enskild förares bil, säger Rasmuss Leo, inköpschef på Treano, som använder lösningar från Infobric.

Var är alla verktyg, hur mycket har föraren egentligen kört, vilken milersättning ska föraren få, och när går leasingavtalet ut? Administration kopplat till företagsbilar och verktyg kan lätt bli en komplicerad härva som är svår att nysta ut. Det uppstår lätt stora kostnader kopplat till allt från bränsleförbrukning till nyttjandegrad av bilar och maskiner.

Effektiv hantering av företagets bilflotta

Svenskgrundade Infobric levererar digitala tjänster riktade framförallt mot bygg- och anläggningssektorn i syfte att skapa en mer hållbar och effektiv byggindustri, men även för att underlätta och skapa en mer produktiv arbetsdag.

 

Ett av affärsområdena fokuserar på administrationen av företagets maskin-, verktyg- och fordonsflotta. I tjänsten Infobric Fleet samlas all information om företagets bilflotta, oavsett om den består av förmåns-, eller enbart företagsbilar.

 

Den elektroniska körjournalen löser all inrapportering, trängselskatt och milersättning åt föraren. Journalen registrerar automatiskt alla resor med körsträcka, adress och start- och stopptider. På sätt blir det enkelt att kategorisera resorna som antingen privata eller i tjänst. Användaren kan antingen kategorisera resan själv genom en app, eller så hanterar systemet allt automatiskt.

En förare, arbetsledare och ekonomiansvarig bryr sig om helt olika saker. Därför behöver man paketera och presentera informationen på olika sätt. En förare vill få en produktiv arbetsdag utan avbrott, arbetsledaren vill ha koll på tillgänglighet och ekonomiansvarig en enkel hantering av milersättning och få koll på kostnaderna, säger Kim Sören, vd för Infobric Fleet. 

Tack vare Infobrics GPS-enhet kan en arbetsledare följa fordon, maskiner och annat i en sökbar och realtidsuppdaterad kartvy. Arbetsledaren får på det sättet en överblick som gör att till exempel fordonsflottan enkelt kan dirigeras om när något oväntat uppstår.

NYHET

Testa oss gratis

Vill du få bättre koll och kontroll över dina verktyg? Testa vår verktygshantering kostnadsfritt. Klicka på länken för att komma igång.

Effektiv spårning och inventering av verktyg förbättrar verksamheten

Ett av företagen som använder sig av Infobrics tjänster är byggföretaget Treano där Rasmuss Leo är inköpschef.

 

Med tjänsten Infobric Equipment kan företagets verktyg på ett enkelt sätt spåras och inventeras. Alla får en överblick var, och hur länge, maskinerna och verktygen används, samt om de behöver returneras.

 

Infobric Workorder hjälper sedan företaget att ha stenkoll på projekten, tack vare flera olika funktioner. Projektet följer en digital kedja vilket möjliggör effektivisering och uppskalning av verksamheten. Dessutom slipper Rasmuss Leo och hans medarbetare jobbigt dubbelarbete.

 

Översikten och planeringen förenklas då systemet är utvecklat för att kunna hantera alla typer av uthyrare och leverantörer av maskiner samt verktyg. Integreringen av systemen har hjälp Treano och Rasmuss Leo: 

Vi har också bättre koll på våra verktyg med Equipment. Där har vi även skapat grupper inom de olika avdelningarna så att det enkelt går att låna verktyg av varandra. Behovet av verktyg är olika i projektens olika faser, då är det bra att vi enkelt kan se vad som är tillgängligt och låna av varandra, säger han och fortsätter:

 

Det har också lett till ekonomiska fördelar och ökat vår seriositet gentemot våra kunder och beställare. Vi har koll på våra saker och vet vad vi gör. Det ger oss ökat förtroende och förbättrar vår verksamhet.

Infobric Fleet

Tjänster & Områden

Infobric har digitaliserat arbetsplatser i över 20 år. Genom smarta lösningar och teknik underlättar vi vardagen för våra kunder. Se vilka tjänster vi kan erbjuda er

Back to store
Stäng