Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka

Få med dig personalen: 5 steg till framgångsrik förändring med ett arbetsordersystem

”Det har ju fungerat bra hittills”. ”Vi har för mycket att göra nu”. ”Vi har ju redan testat och funkade inte”. Det är en utmaning att få med sig personal som inte är sugna på förändring, men det finns några smarta knep som kan hjälpa till att få med alla på båten.

1. Kommunicera mera.

Det är jätteviktigt att kommunicera tydligt och regelbundet varför förändringen är nödvändig och hur den kommer att påverka er organisation. Glöm inte bort att lyssna på personalens frågor och uppmärksamma eventuell oro. Att vara lyhörd, öppen och ärlig är ett bra sätt att inge förtroende.

2. Uppmuntra deltagande.

Att involvera personalen i planeringen och implementeringen av förändringen leder förhoppningsvis till ett ökat engagemang och gör det lättare att få med alla. Att få känna sig delaktig i processen och bli inkluderad gör att de får en större känsla av kontroll. Och vem tackar nej till den känslan?

Guide om hur du väljer arbetsordersystem

Så väljer du rätt system för din arbetsorderhantering

Ladda ner guiden för att läsa om allt du behöver veta när du bestämt dig för att investera i ett digitalt verktyg för din arbetsorderhantering!

Läs guiden
Läs guiden

3. Erbjud utbildning och träning.

Genom att erbjuda utbildning och träning på det nya sättet ni ska arbeta på kan personalen känna sig trygga och mer förberedda på förändringen. Det kan också visa att ni som företag bryr er om att de utvecklas i sitt arbete, vilket också är ett fint sätt att öka motivationen på.

4. Belöna framgång.

Om du har personal som tar till sig det nya arbetssättet och är bra förebilder för sina kollegor kan det vara läge att uppmuntra moch belöna (vem tackar nej till en härlig fika?). Visa att du ser och uppskattar deras ansträngning. På så vis kan du locka andra att följa efter.

5. Ge det tid.

Glöm inte att förändring tar tid. Det kan göra ont och vara jobbigt, och då är det viktigt att anpassa sina förväntningar därefter. Ge din personal gott om tid att vänja sig vid det nya sättet att arbeta på. Det kan göra övergången smidigare och minska stressen för alla inblandade.

Headline goes here.

Infobric Fleet
Infobric Fleet

Automatiserar manuellt arbete för förare, fordonsansvarig och ekonomi. Med vårt kompletta fordonsregister kan du enkelt hanterar serviceärenden, fordonskostnader, elektroniska körjournaler och mycket mer.

Läs mer
Infobric Equipment
Infobric Equipment

En helhetslösning för full koll på utrustningen. Samla all data om dina maskiner, verktyg och annan utrustning i vår digitala plattform för bättre kontroll, översikt och effektivitet i din resurshantering...

Läs mer
Infobric Hyrma
Infobric Hyrma

Ta hjälp av vårt digitala verktyg för att effektivisera er uthyrning, lagerhantering och fakturering. En modern och smart lösning som gör det enkelt att hålla ordning på alla detaljer.

Läs mer
Fortsätt handla
Stäng