Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Byggkonjunkturen svänger – hur hanterar vi risken i leverantörskedjan?

Highlights från seminariet:

Den 22 och 23 november 2022 bjöd Infobric in till frukostseminarium i Stockholm och Göteborg med temat ”Byggkonjunkturen svänger – hur hanterar vi risken i leverantörskedjan?”. Det visade sig vara ett tema som engagerade många. Infobric bjöd in Fredrik Isaksson (Stockholm) och Petra Sedelius (Göteborg) från Byggföretagen samt personer med olika roller till ett panelsamtal.

Byggföretagen inledde med att presentera sin färska konjunkturprognos inför 2023 där huvudbudskapet var att många utmaningar väntar branschen som till exempel höjda materialpriser och försenade leveranser på material, stigande räntor och inflation.

En vargavinter väntar - totalt inom samtliga sektorer väntar vi oss en nedgång på 10%, vilket motsvarar finanskrisens siffror.

Fredrik Isaksson, Byggföretagen

Presentationen efterföljdes av ett panelsamtal där man diskuterade ämnen som:

  • Vad finns det för risker med leverantörer i flera led, i synnerhet med det förväntade marknadsläget?
  • Kommer sättet man arbetar med leverantörerna se annorlunda ut när marknaden förändras?
  • Vad finns det för förväntningar av projekten för att man ska känna att man har kontroll i en central roll? Vilken information är viktig för företaget att ta del av? 

Fokus har skiftat från tidiga uppköp och kapacitetsproblem till att fokusera på finansiell ställning och kredituppföljning. Nu handlar det om att kvalitetssäkra och jobba enhetligt i leverantörsleden.

Hjalmtyr Daregård, Oljibe

Något vi alla kommer behöva göra är att ha mer noggrann ekonomisk kontroll i alla led. Så enkelt är det.

Niklas Haglund, Tjuren

Vi upplever att många uppskattade att träffas och diskutera dessa ämnen och vi är tacksamma att så många ville delta. Vi vill rikta ett särskilt tack till Byggföretagen och paneldeltagarna.

Vill du komma i kontakt med oss om det som diskuterades under seminariet? Fyll i formuläret så hör vi av oss! Du kan också kontakta oss direkt.​

Jag godkänner Integritetspolicy
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
infobric seminarium byggkonjunkturen stockholm

Kontakt.

Har du frågor om våra tjänster?

Fortsätt handla
Stäng