nyhet

24/08/2017

Tidigare minister blir ny VD för Sveriges Byggindustrier

Catharina Elmsäter-Svärd har utsetts till ny vd för Sveriges Byggindustrier.

Tidigare ministern Catharina Elmsäter-Svärd har utsett till ny VD för Sveriges Byggindustrier och tillträder sin nya tjänst 1 oktober 2017. Hon kommer direkt från egen verksamhet och har sedan tidigare varit infrastrukturminister.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Catharina Elmsäter-Svärd som vd för Sveriges Byggindustrier. I en tid när svensk byggbranschs betydelse för att lösa samhällsutmaningarna blir allt större behövs en vd som kan kombinera kunskap om politiska processer med erfarenhet från både medlemsorganisationer och näringslivet. Och som dessutom har ett gediget och tryggt ledarskap. Det är precis vad vi får med Elmsäter-Svärd, säger Svante Hagman, styrelseordförande för Sveriges Byggindustrier.

För Catharina kommer de tre viktiga frågorna kring attraktivitet, sundhet och säkerhet att fokuseras på inledningsvis. Som hon säger är det tre begrepp som rymmer väldigt mycket, men i stort handlar om hur man förmår branschen att attrahera arbetskraft och få människor att välja att jobba i byggbranschen, samt att skapa en sund konkurrens.


Läs mer

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.