projekt

Vi arbetar enbart med leverantörer som använder ID06

Sefab har en nollvision när det gäller besiktningsanmärkningar och deras produktion ska ske med minsta möjliga miljöpåverkan. Sefab är nästan 100 anställda, med huvudkontor i Norrköping och en verksamhet som sträcker sig från Småland upp till Stockholms regionen. Ett led i deras omfattande och ständigt pågående kvalitets- och miljöarbete är att skapa ordning och reda på sina byggarbetsplatser. Redan i maj 2015 skaffade Sefab sin första regbox från Infobric.

Med högt ställda krav på sig själva och för att säkerställa trygga leveranser har Sefab utvecklat ett eget kvalitetssystem: Projektnöjdhet®. Ett system som genomsyrar hela företaget och som bidrar till att personalen jobbar aktivt efter deras tre ledstjärnor: engagemang, pålitlighet samt ordning och reda. För att säkerställa att det är ordning och reda på sina byggarbetsplatser har Sefab valt att inte arbeta med företag som inte använder ID06.

– ID06 är en stor del i vårt arbete med ordning och reda. För oss är det en verifikation av seriösa leverantörer och vi använder bara leverantörer som blivit godkända. Därför var vi också tidiga med elektroniska personalliggare på våra byggarbetsplatser, säger Anestis Nikolaidis, kvalitets- och miljöchef på Sefab.

Att de skulle välja Infobric, en ackrediterad leverantör av ID06-system för att säkra arbetsplatsen föll sig naturligt.

– Vad gäller den nya lagen så förstod Infobric vad som komma skall och det gjorde vi också. Då kändes valet naturligt. Infobric var ute tidigt och informerade med ett bra upplägg och väldigt bra produkter som var enkla att hantera.

Sefab använder regbox, controlbox och mobilappen Ease CheckIn på alla sina arbetsplatser. För större projekt kompletterar de även med grindsystem. De är mycket nöjda med både samarbetet och Infobrics produkter.

– Utan Infobric hade administrationen blivit mycket tyngre. Det blir enkelt för oss att följa lagen och det har gjort att vi nästan inte tänker på den alls. Infobric är ett öppet företag och de tar verkligen till sig förbättringsförslag. Om vi ger förslag på förbättring så blir vi inte förvånade om vi ser en uppdatering efter en kort stund.

Att Sefab har valt att komplettera regboxen med mobilappen Ease CheckIn på sina arbetsplatser gör närvaroregistreringen flexibel för personalen.

– Ease CheckIn är en smidig applikation. Gränssnittet är tydligt och enkelt, det underlättar att det inte är massa plotter i appen. Det gör det lättare att använda appen till vad den ska användas till.

Företag

SEFAB

Ort

Norrköping

Anställda

100

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.