projekt

”Jag har informerat varenda gubbe om att de ska registrera sig”

Österling Bygg AB är ett traditionellt byggföretag i Dalarna med kunder i hela Mellansverige. Deras ledord är organisation, struktur, ordning och arbetsglädje vilket gör det självklart för dem att hitta ett enkelt och smart system för att följa den nya lagen om elektronisk personalliggare. Därför har de valt Infobric som leverantörer.

-Vi hördes vid årsskiftet och har haft igång systemet några månader och hittills har det fungerat jättebra. Det var lätt att komma igång och det är jättesmidigt att få upp information i datorn och kunna ha överblick på bygget även på distans, säger Mats Skogsmark, platschef.

Österling AB arbetar med entreprenader, ombyggnationer, renoveringar och nybyggen av olika slag och är väl kända för att kunna samordna flera olika kompetenser på liten yta. I skrivande stund pågår ett projekt med byggnation av LSS-boenden, det första projekt där man använder sig av elektronisk närvaroregistrering med Infobrics regboxar.

-Bygget har inga grindar, boxarna sitter på byggbodarna, säger Mats som varit väldigt tydlig med vikten av att följa lagen.
-Jag har informerat varenda gubbe om att de ska registrera sig när de kommer, annars har de inte på bygget att göra.

När Mats Skogsmark blev medveten om den nya lagen var tanken först att hyra den utrustning som krävdes men kom snart fram till att det var värt en liten investering.

-Vi ser en långsiktig lönsamhet i systemet från Infobric. Vi har inte hunnit utforska alla tjänster som finns i mjukvaran och jag har inte hunnit testa den där appen men det verkar ju väldigt vettigt att ha allt i mobilen också, säger Mats avslutningsvis.

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.