projekt

”ETT VÄLDIGT SMIDIGT SYSTEM”

CASE: GÄRAHOVS BYGG AB | NYBYGGNATION BOSTADSRÄTTER, SOLSIDAN | JÖNKÖPING | FEBRUARI 2017 | ROTATIONSGRIND, REGBOX, EASE CHECKIN, DÖRRLÅS

Med en svårslagen vy över Vättern byggs just nu 80 moderna bostadsrätter i kvarteret Solsidan utmed  strandkanten i Huskvarna. I december 2017 väntas de första av de eftertraktade lägenheterna stå klara och det råder febril aktivitet på byggarbetsplatsen.

Som mest är det 70 personer som är verksamma på byggprojektet. Just nu arbetar 30 personer här, varav ungefär hälften är Gärahovs Byggs egen personal. Byggherren Tosito har delegerat ansvaret för  personalliggaren till Gärahovs Bygg som är huvudentreprenör, och för ungefär en vecka sedan fick de besök av Skatteverket.

”Att få fram personalliggaren till kontrollanten gick väldigt smidigt, det vara bara att logga in i Ease och
trycka på knappen, berättar Anders Gustavsson, platschef.
 
Det gick snabbt att se att Gärahovs Bygg hade koll på sin personalliggare. Med hjälp av en regbox på platskontoret (som finns utanför inhägnaden), en behörighetsstyrd rotationsgrind för inpassering till byggområdet samt appen Ease CheckIn säkrar projektet kvaliteten i sin personalliggare och det är smidigt för egen personal och underentreprenörer att checka in och ut på arbetsplatsen, oavsett var de befinner sig. Med rotationsgrinden säkerställer man att det inte går att glömma att checka in eller ut när personal kommer till eller lämnar arbetsplatsen.
 
”Det har tagit lite tid att få rutiner på plats men nu börjar det att sitta i ryggraden. ID06 har vi haft sedan
länge så egentligen är det ingen större förändring, berättar Anders.
 
Som platschef styr han alla Infobric-produkter och kontrollerar behörigheter och vilka som är på plats i webbtjänsten Infobric Ease. Den mobila rotationsgrinden installerade han helt på egen hand, både hårdvaran och konfiguration i webbtjänsten.
 
”Infobric Ease är ett smidigt system som är enkelt att lära sig. Jag kan göra det mesta själv utan hjälp och är det några funderingar får man väldigt bra support”, avslutar Anders.

DSC_6134 DSC_6022_1080x720px DSC_6106 DSC_6059_redigerad

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.