projekt

”Enkelheten var A och O för oss”

CASE: REOMTI BYGG  |  BRF KUNGSKLIPPAN  |  KUNGSHOLMEN, STOCKHOLM  |  PRODUKTER: EASE SMART LOCK  | 

När branschen digitaliseras: Här är Ease Smart Lock.

En byggarbetsplats är komplex nog, utan onödig administration som tar tid. Nu har företaget Infobric utvecklat ett helt mobilt lås där enkelhet fått nyckelrollen. Ease Smart Lock installeras helt utan åverkan på dörren, kan enkelt flyttas vidare till nästa projekt och skapar både trygghet och översikt.

Det smarta låset är framtaget för att passa speciellt bra till tillfälliga renoveringsprojekt, till exempel i privatbostäder och projekt som annars kräver mycket nyckelhantering. Robert Sjöberg är arbetsledare på Reomti Bygg som nu stambyter lägenheter på BRF Kungsklippan på Kungsholmen i Stockholm och är en av de många byggarbetsplatser som nu använder Ease Smart Lock.

– Enkelheten var A och O för oss. Vi slipper all tidskrävande nyckelhantering och problemen som kommer med borttappade nycklar eller ta reda på vem som har nycklarna. Systemet har även väldigt bra batteritid till skillnad från andra system där vi fått springa med nya batterier eller till exempel åtgärda trasiga eller smutsiga kort, berättar Robert Sjöberg.


Robert Sjöberg

 

Allt i en app 

Det enda som krävs för att låsa upp dörrarna som är kopplade till systemet är Infobrics app, Ease CheckIn. Den ansvarige för arbetsplatsen har full överblick och kontroll över alla behörigheter online.

– Vi tänkte att vi provar ett system som hänger på mobiltelefonen istället. Man får allt med personalliggare i samma system och kan logga in via telefon så man sköter allt på bygget via telefonen. Nuförtiden har alla alltid mobiltelefonen med sig, så jag behöver ingen nyckelhantering, ska en städare in i byggbodar eller liknande och städa har denne också systemet och jag kan lätt ställa in tillgång. Efter arbetstid kommer du inte in, om jag inte väljer det. Jag administrerar hela systemet vilket ger koll och översikt över vem som rör sig i våra lokaler och byggarbetsplatser.

“Klockrent att slippa nyckelhantering”

Framförallt underlättar systemet att den som är ansvarig slipper att bege sig ut för att dela ut nycklar, och kan istället lägga sin tid på mer värdeskapande uppgifter och samtidigt ha ordning och reda. Eftersom smartlåset är särskilt utvecklat för temporära byggprojekt i privatbostäder eller andra arbeten med omfattande nyckelhantering, såg Robert direkt nyttan med produkten till BRF Kungsklippan.

– Till oss passar tjänsten klockrent, som till alla som har många dörrar som ska låsas och öppnas. Att ha tjänsten i mobiltelefonen är klockrent. Alla har tillgång och vi har även andra system i telefonen så det är skönt att ha allt samlat. Innan har det blivit mycket “Det är den som har nyckeln” eller att id06-kortet ibland är ogiltigt, dammigt eller trasigt, vilket ställer till det, säger Robert Sjöberg.

Allt i mobilen – ligger rätt i tiden

På BRF Kungsklippan har man gett alla dörrar på bygget ett nummer i appen för att sen enkelt kunna gå in och trycka på ett nummer för att låsa upp. Installation, teknik och support har enligt Robert varit friktionsfritt och ser bara fördelar med att de valt Ease Smart Lock.

– Tryck bara på ett nummer så väljer du lås upp eller inte. Inga nycklar och bra översikt på systemet och över hela bygget. Det har funkat så ruskigt smidigt redan från början, det var lätt att installera och batteritiden är kanonbra – nu öppnar vi en lägenhet under stambytestiden ungefär 500 gånger och batteriet är fortfarande helt okej.

Robert menar att tidsbesparingen är stor, och tror att fler arbetsplatser kommer implementera tjänsten i framtiden.

– Det ligger verkligen rätt i tiden med den här lösningen, man blir trött på nycklar. Tappar man mobiltelefonen eller om någon slutar på bygget är det enkelt att bara ta bort tillgången i min app. Jag tror detta system kommer användas mer och mer på svenska byggföretag, avslutar Robert Sjöberg.

_____________

Ease Smart Lock är ett digitalt dörrlås som styrs via en webbtjänst och öppnas med Infobrics app för smarttelefoner. Ease Smart Lock är det första låset för byggbranschen som kan kopplas till ID06-systemet utan att behöva installera en kortläsare, allt hanteras mobilt. En hårdvara som styr dörrens låskista installeras helt åverkansfritt på insidan av dörren, ansvarig för byggarbetsplatsen lägger till de individer som ska ha access till arbetsplatsen i ett webbaserat system och den som ska utföra arbetet på plats får då behörighet att låsa upp och låsa dörren via Bluetooth i sin smarttelefon. I individens appkonto finns alla uppgifter om vem personen arbetar för, ID06-kortnummer med mera. Lösningen innebär att inga fysiska huvudnycklar eller lånenycklar behöver delas ut och komma på vift, ansvarig på byggarbetsplatsen har full kontroll över vilka som kommer in i bostaden och tryggheten för de boende ökar. Dessutom är lösningen enkel och smidig att installera och flytta vidare till nästa projekt.

Artikel publicerad i Byggindustrin

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.