projekt

Drop Down Store effektiviserar bygget

En effektiv byggarbetsplats är en byggarbetsplats som har ordning och reda och där alla som jobbar i projektet har god överblick över vilka förnödenheter som finns tillgängliga. Därför har Beijer tillsammans med Containertjänst tagit fram en tjänst som kallas Drop Down Store, en container med förnödenhetsartiklar tillgängliga direkt ute på arbetsplatsen som säkerställer att förnödenheterna finns på plats när de behövs. Containern finns i flera olika storlekar med olika typer av inredning, säkerhetslösningar och är fylld med specialanpassade artiklar där innehållet utgår helt från projektet, kunden och i vilken fas arbetet befinner sig i. Thomas Johansson, VD på Containertjänst som är företaget som i samarbete med Beijer tagit fram containerlösningen, menar att en stor fördel med en skräddarsydd container är att de som arbetar på plats kan få ett bättre stöd genom att det är ordning och reda vilket gör att de kan fokusera på sin yrkeskunskap och därmed göra ett bättre och effektivare jobb. Han tror att vi kommer få se fler skräddarsydda lösningar i framtiden.

Beppe Mayer, kategorichef och ansvarig för Drop Down Store-lösningen hos Beijer Byggmaterial, menar på att Beijers företagskunder kommer ha stor nytta av tjänsten på sina byggen.

– Till de flesta typer av projekt men framför allt kunder som jobbar med större projekt, från större utbyggnader till nyproduktioner. Sen tror jag det är en viktig lösning för de som jobbar långt ifrån ett byggvaruhus och inte har möjlighet att åka och hämta artiklar under arbetets gång. Man slipper också lägga dyrbar tid på att åka och köpa småsaker och kan handla med sin avtalade rabatt, säger Beppe Mayer i ett pressmeddelande. 

För att ha koll på vilka som har tillgång till containern och säkerställa att inga obehöriga kommer in erbjuder Beijer en lösning med ett Infobric dörrlås med ID06 lösning, en extra passerdörr som sätts bakom containerdörren. Tack vare detta har man full kontroll över vem som har tillträde till containern utan en massa nycklar på vift. Ansvarig på plats öppnar låsbommen på morgonen och sedan ges tillträde till behöriga genom deras ID06-kort.

Containertjänst tycker på att samarbetet mellan Containertjänst, infobric och Beijer har varit smidigt och lösningsorienterat.

– Vi har fått bra stöd från Infobric eftersom de har god erfarenhet från branschen och själva utvecklat smarta lösningar, säger Thomas Johansson, VD på Containertjänst.

Thomas berättar att de valde Infobric eftersom de följt företagets utveckling under många år och uppfattar Infobric som mycket seriösa och kunniga inom byggbranschen. 

Läs mer om Drop Down Store och de olika varianterna här

Bild: Copyright Beijer Byggmaterial AB 

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.