Pressmeddelande

Infobric på turné utanför lagen

– deltar i seminarier om elektronisk personalliggare i byggbranschen

Infobric förbereder kunder och partners på den nya lagen om elektronisk personalliggare genom att besöka 26 orter tillsammans med Sveriges Byggindustrier och delta i seminarier om lagens koppling till ID06. Samtidigt som de utvecklar egen hård- och  mjukvara med förutsättningar att följa lagen men framförallt, att tänka utanför den.

Infobric var med och utvecklade ID06-systemet och är ackrediterad leverantör med lång  erfarenhet och djup kunskap. Under de 26 seminarierna delar de med sig av sina  slutsatser kring framtiden och den nya lagen. Seminariedagarna omfattar även  minimässor där Infobric kommer att ställa ut och demonstrera sina produkter, såväl  hårdvaran som mjukvarusystemet för närvaroregistrering, Infobric Ease.

– Den nya lagen förändrar spelreglerna i byggbranschen som vi måste förhålla oss till.  Syftet är gott, att minska svartarbete och främja konkurrensklimatet, och vår vision är  att leverera en användarvänlig lösning som gör det lätt att följa lagen och dessutom ger  mervärde, säger Johan Harrysson, VD Infobric.

Infobrics personalliggare är en användarvänlig lösning anpassad för byggbranschens  behov. Med en app i mobilen eller en regbox på väggen kan personalen enkelt registrera  när de kommer och går. Med webbtjänsten Ease kan ansvarig på byggarbetsplatsen se vilka som befinner sig på arbetsplatsen för tillfället, vilka som har tillträde till byggbodar  och användning av maskiner. Systemet underlättar även exempelvis uppföljning av vilka  underentreprenörer som varit på plats. Underlaget som Skatteverket efterfrågar finns  enkelt tillgängligt. Sist men inte minst, om det skulle ske en olycka går det snabbt och  lätt att ta fram en återsamlingslista.

Första seminarium är i Jönköping den 1 oktober och det sista i Västerås den 10  december. Däremellan står alltså ytterligare 24 orter på programmet. Journalister är  välkomna att kontakta oss för intervjuer på plats på varje ort eller besök på lokala  byggprojekt. För lokala kommentarer – se program i pressmeddelande.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marie Skeppstedt – Marknadskommunikatör Infobric
Tel. +46 70 755 56 16
marie.skeppstedt@infobric.se

Ladda ner pressmeddelande

Program – här kan du möte Infobric under hösten

Läs mer om plats, tid och anmälan för respektive seminarium hos Sveriges Byggindustrier

1 OKT Jönköping
2 OKT Göteborg
6 OKT Linköping
7 OKT Norrköping
8 OKT Borlänge
14 OKT Uddevalla
15 OKT Skövde
20 OKT Karlstad
22 OKT Halmstad
23 OKT Växjö
3 NOV Uppsala
4 NOV Sundsvall
5 NOV Gävle
9 NOV Malmö
10 NOV Helsingborg
16 NOV Kristianstad
17 NOV Ronneby
18 NOV Kalmar
24 NOV Stockholm
25 NOV Östersund
1 DEC Luleå
2 DEC Umeå
3 DEC Visby
8 DEC Örebro

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.