nyhet

05/03/2020

Infobric + TelliQ = en stark digital partner för byggbranschen

Infobric bildar tillsammans med TelliQ en stark koncern med en gemensam vision om att skapa smartare och mer hållbara arbetssätt för sina kunder. Vi tog pulsen på marknadscheferna Marie Skeppstedt, Infobric, och Marcus Östergårde, TelliQ för att höra mer om hur framtiden ser ut.

Infobric och TelliQ är med i samma koncern sedan årsskiftet. Hur kan sammangåendet gynna kunderna?

Marie Skeppdstedt

Marie ”Tillsammans blir vi en stark partner till våra kunder, med en stor kompetens och lång historik inom teknikutveckling för byggbranschen. Våra gemensamma kunder får en komplett leverantör av digitala verktyg för att få kontroll över kostnadsintensiva resurser som kan öka effektiviteten och säkerheten på deras byggarbetsplatser.” 

Marcus Östergårde

Marcus ”Vi som koncern kan erbjuda ett bredare erbjudande kring den digitala och uppkopplade byggarbetsplatsen. Det innebär spännande möjligheter som att våra kunder t ex kan nyttja ID06 för att styra behörigheter och följa upp nyttjandegrad av sin maskinpark.”

Hur ser framtidens byggarbetsplats ut tror du? Vad kan vi förvänta oss i mjukvaru-/produktväg? 

Marie ”Framtidens byggarbetsplats kommer att se väldigt annorlunda ut, beroende på hur långt tidsperspektiv man har såklart. Byggarbetsplatsen funktion som en ”tillfällig fabrik” kommer med teknikens hjälp för t ex prefabrikation och snabbare logistik- och kommunikationsflöden sannolikt att finnas under en kortare tid under själva produktionsfasen, och jag tror att tekniken i snabb takt kommer att kunna öka hållbarheten i byggprocessen socialt, ekonomiskt och miljömässigt.” 

Marcus ”Jag tror att digitalisering inom byggsektorn bara har sett sin början. Det innebär att det kommer många nya tjänster och appar på marknaden men en nyckel kommer vara att sömlöst integrera data mellan olika system för att användaren på ett enkelt sätt kan tillhandahålla sig relevant information som beslutstöd eller genomföra ett visst arbetsflöde.”

Vilken produkt/mjukvara är din favorit av de som ni erbjuder? Motivera varför?

Marie ” Jag vill lyfta fram vår nya lösning Ease Smart Lock som är en helt mobilstyrd access-lösning med hårdvara som installeras utan åverkan på dörren och som styrs snabbt och smidigt med en app i användarens smarttelefon. En helt unik lösning med ID06 för byggbranschen som vi tror kommer underlätta arbetet för många byggföretag och hantverkare.”

Marcus ”Vi släpper nu vår nya tjänst för uppföljning av verktyg. Med ett klick i appen kan man enkelt se vilka verktyg som finns inne på lagret, i ett fordon eller ute på ett projekt. Spar mycket tid och energi på letandet.”

» Läs mer om vår gemensamma medverkan på Nordbygg.

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.