Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

”Vi slipper nyckelhanteringen och därmed sparar vi både tid och pengar”

”Vi slipper nyckelhanteringen och därmed sparar vi både tid och pengar”

Nyckelhantering kan vara ett stort huvudbry vid såväl små som stora projekt. Radiator VVS Hudiksvall hittade lösningen i Ease Smart Lock, det smarta låssystemet från Infobric som ökar tidseffektiviteten och minskar utgifterna för företaget och ökar tryggheten hos de boende.
– Vi slipper nyckelhanteringen och därmed sparar vi både tid och pengar, säger Emil Berggren, filialchef på Radiator VVS Hudiksvall.

 

Nyckelhantering är en återkommande utmaning vid lägenhetsrenoveringar och byggprojekt, som många kan känna igen. Låscylindrar ska bytas, tillfälliga nycklar ska delas ut, det ska dokumenteras vilka som har nycklar och hur många nycklar de har. Dessutom ska man hålla koll på vilken nyckel som går till vilket lås, vilket kan ta längre tid än man tror när nyckelknippan omfattar dussintals med nycklar. När projektet sedan är klart ska cylindrarna bytas igen och alla nycklar ska samlas in, vilket inte heller alltid går lika smidigt som tänkt.

Några som erfarit detta, men hittat lösningen på problemet, är Radiator VVS Hudiksvall. De har ett ramavtal med Hudiksvalls bostäder, som innebär att de ansvarar över fastighetsbolagets badrumsrenoveringar i olika områden. Emil Berggren, filialchef på Radiator VVS Hudiksvall, berättar att nyckelhanteringen var deras största utmaning på fältet – tills de upptäckte Ease Smart Lock.

Med Ease Smart Lock slipper vi nyckelhanteringen. Vi har fått ett bättre flyt i arbetet, både ekonomin och tidsplanen ser mycket bättre ut nu. Arbetet går snabbare och smidigare för alla parter.

– Emil Berggren, Radiator VVS Hudiksvall

– Nyckelhanteringen blir ju en del av utmaningen eftersom det är så tighta tidsplaner. Vi har inte tid till att åka och leta nycklar, säger Emil Berggren för Byggnorden.
– Med Ease Smart Lock slipper vi nyckelhanteringen. Vi har fått ett bättre flyt i arbetet, både ekonomin och tidsplanen ser mycket bättre ut nu. Arbetet går snabbare och smidigare för alla parter.

Emil Berggren. Foto: Martin Thyr, FinFilm

Enkel installation och lång livslängd.

Ease Smart Lock är ett smart låssystem från Infobric Construction. Låssystemet har en diskret och smakfull design och monteras enkelt på insidan av dörren, utan att vara synligt utifrån eller lämna åverkan på vare sig dörren eller låskistan. Både upp- och nedmontering av Ease Smart Lock går snabbt och enkelt.

– Vi tar kontakt med hyresgästen och bokar en tid som passar dem, sen åker vi dit och monterar upp låser och ger instruktioner till hyresgästen om hur låset fungerar, berättar Emil. 
– Man tar bort låsvredet och skruvar upp boxen på insidan av dörren, istället för vredet som sitter där. För hyresgästen blir det ingen skillnad, de kan använda sin vanliga nyckel utifrån och vredet inifrån. Ease Smart Lock är bara en box som man sätter på insidan av dörren.

Det tar fem minuter ungefär, sen sitter grejerna på plats och allt är registrerat och klart!

– Emil Berggren, Radiator VVS Hudiksvall

Efter montering konfigureras låssystemet direkt på plats med appen Ease CheckIn, samma app som kan användas för närvaroregistrering, som en smidig mobil personalliggare. Låset registreras då till lägenheten genom att man skriver in adress och lägenhetsnummer. Därefter kan Ease Smart Lock enkelt öppnas med mobilen. 
– Det tar fem minuter ungefär, sen sitter grejerna på plats och allt är registrerat och klart!

Användaren kan smidigt se alla sina tillagda lås på arbetsplatsen direkt i appen och se vilka tider som den har tillgång till respektive lås. Digitala nycklar delas smidigt ut genom webbtjänsten Ease Construction där rättighetsschema sätts. På så sätt minimeras den tidsödande nyckelhanteringen och inga nycklar kan slarvas bort, samtidigt som de boende kan använda sina vanliga nycklar under hela projekttiden.

Ökad känsla av trygghet.

Låssystemet Ease Smart Lock ökar säkerheten för både verksamma och de boende. Endast de som har behörighet får en digital nyckel, vilket innebär att obehöriga inte kommer in. Tack vare att systemet är digitalt har man alltid full koll över alla lås och behörigheter, i realtid och på distans. Den digitala nyckeln fungerar dessutom endast under schemalagd tid, vilket ökar trygghetskänslan för de boende ytterligare.

Låssystemet Ease Smart Lock ökar säkerheten för både verksamma och de boende. Endast de som har behörighet får en digital nyckel, vilket innebär att obehöriga inte kommer in. Tack vare att systemet är digitalt har man alltid full koll över alla lås och behörigheter, i realtid och på distans. Den digitala nyckeln fungerar dessutom endast under schemalagd tid, vilket ökar trygghetskänslan för de boende ytterligare.

– Jag uppfattar det som att hyresgästerna har fått ett positivt intryck av låsen. Jag styr tiderna som montörerna och underentreprenörerna kan komma in i lägenheterna via appen. Utöver de satta tiderna kommer de inte in, säger Emil.
– Då känner sig hyresgästen tryggare också, eftersom vi inte har någon nyckel som fungerar dygnet runt. Med låsen kan vi visa när någon har varit inne i lägenheten och vem som har varit där. Det är positivt för hyresgästen också, inte bara för oss entreprenörer.

Jag ser bara positivt på det. Grejerna håller och är pålitliga, så jag kan rekommendera andra att använda dem också.

– Emil Berggren, Radiator VVS Hudiksvall

Låset är elektroniskt, men eftersom det drivs med ett uppladdningsbart batteri behövs inga elinstallationer. Ease Smart Lock kommunicerar via Low Energy Blue Tooth, vilket håller energiförbrukningen på låg nivå. Den starka motorn säkerställer att låset klarar att öppnas och stängas med hög frekvens, vilket är extra passande för byggprojekt med hög aktivitet.

– Jag fick tips från en byggare om att prova Ease Smart Lock, och tog då kontakt med en säljare på Infobric. Först hyrde vi ett par lås för att prova och känna lite på grejerna. De kändes vettiga, och sen köpte vi ett gäng. Nu har vi 12 lås, men vi kommer ha behov av fler lås så småningom, säger Emil.
– Jag ser bara positivt på det. Grejerna håller och är pålitliga, så jag kan rekommendera andra att använda dem också.

 

Om Ease Smart Lock.

Ease Smart Lock är ett elektroniskt och mobilt dörrlås som enkelt monteras utan åverkan på dörren och öppnas med appen Ease CheckIn. All administration hanteras enkelt i appen och i webbtjänsten Ease Construction. Perfekt för tillfälliga renoveringsprojekt i privatbostäder. Låset finns även som en entréenhet som kan sättas i portar för att göra hela fastigheten nyckelfri.

Vill du veta mer? Kontakta oss.

Infobric Construction

+46 (0)36-340302

info@infobric.se

Back to store
Close