Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Tips och råd för minskad smittspridning och distansarbete.

Tips och råd för minskad smittspridning och distansarbete.

Liksom resten av världen följer Infobric coronavirusets utbrott och dess konsekvenser för samhället. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förhindra fortsatt spridning av viruset, och som företag finns det en hel del man kan göra för att bekämpa spridningen av viruset.

Det är viktigt att alla tar sitt ansvar, både företag och individer. På Infobric följer vi noga utvecklingen och vill hjälpa våra kunder att begränsa smittspridningen. Vi har därför tagit fram tips för distansarbete för dig som arbetar hemifrån och tips på sätt att minska smittspridningen på byggarbetsplatser som använder sig av våra produkter. Självklart uppmanar vi våra kunder att i första hand följa lokala myndigheters riktlinjer samt arbetsplatsens regler och rekommendationer.        

Till dig som är platsadministratör / ansvarig på byggarbetsplatsen.

 • Kika igenom behörigheter i Ease Construction. Genom att lägga till fler platsadministratörer ser du till att byggarbetsplatsen kan rulla på även om någon blir sjuk eller inte kan komma till arbetet. Lägga till/ta bort platsadministratörer gör du enkelt direkt i webbtjänsten. Läs mer om hur du gör. 

 • Arbeta i Ease Construction på distans. Ease Construction är fortsatt tillgängligt och fungerar som vanligt. Det går utmärkt att använda webbtjänsten på distans för att till exempel styra behörigheter, följa upp att reglerna kring t ex personalliggare följs och se vilka företag som varit på arbetsplatsen, så oavsett om du är på plats på byggarbetsplatsen eller hemma kan du hålla koll i realtid. Läs mer om att arbeta i Ease Construction.

 • Ta tillfälligt bort pinkod på kortläsare. På de nya kortläsarna kan man använda pinkod för extra säkerhet. Om det passar på arbetsplatsen är det möjligt att stänga av kravet på pinkod på kortläsaren för alla på arbetsplatsen. En möjlighet för att säkerställa att man vidrör så få ställen som möjligt är alltså att stänga av pinkoden tillfälligt under dagtid. Detta bör givetvis göras med försiktighet så att man inte äventyrar säkerheten.

 • Erbjud möjlighet att tvätta händerna. Om genomförbart, se till att det finns möjlighet att tvätta händerna/använda handsprit i närheten av rotationsgrindar och incheckning vid regboxar/controlboxar. Uppmana också verksamma på arbetsplatsen att försöka passera genom att ta i grinden så lite som möjligt, till exempel genom att använda armbågarna istället för händerna eller använda extra handskar.

 • Rengör läsare och andra produkter. Använd ytdesinfektion eller liknande på regboxar, kortläsare och grindar som är utsatta för beröring för att minska ev. smittspridning.

 • Appen Ease CheckIn. Om det är förenligt med bolagets riktlinjer och förutsättningar är appen Ease CheckIn ett bra komplement för att registrera närvaro på arbetsplatsen helt beröringsfritt. Med en app för att checka in och ut behöver inte personalen stå i kö, utan kan enkelt sköta sin närvaro via sina egna mobiltelefoner. Ease CheckIn är kostnadsfri att använda för obegränsat antal användare om arbetsplatsen har tjänsten Personalliggare från Infobric. Läs om hur du aktiverar mobilappen på arbetsplatsen.

 • Utöka antalet enheter. Blir det mycket köbildning vid regboxarna eller rotationsgrindarna? Kontakta en säljare som hjälper dig kolla på att utöka antalet enheter på byggarbetsplatsen för att minska köerna och eventuell smittspridning. Vår produktion och logistik fungerar fortsatt väl och tillgängligheten på våra produkter är god både hos uthyrare och vårt eget lager.

Till dig som är Ease-användare.

 • Håll avstånd till varandra. Det kan bli mycket folk som ska in samtidigt på morgonen, och ut samtidigt på eftermiddagen. Tänk på att hålla avstånd till varandra, både vid rotationsgrindarna och vid incheckningsboxarna. Rekommenderat avstånd är 1,5 – 2 meter.

 • Undvik att beröra läsarna. Lägg kortet mot kortläsaren. En möjlighet är att tillfälligt ta bort pinkoden om du har lagt till denna, detta för att minska behovet av att beröra den annars kontaktlösa enheten.

 • Undvik att beröra rotationsgrindarna i onödan. Passera genom rotationsgrindar med försiktighet för att undvika ev. smittspridning. Sprita av/tvätta händer om möjligt innan passering. Om detta inte är möjligt, försök passera genom att ta i grinden så lite som möjligt, t.ex. genom att använda armbågarna istället för händerna eller använda extra handskar.
 • Använd appen Ease CheckIn! För att slippa stå i kö vid incheckning, där det riskerar att bli köbildning, ladda ner appen Ease CheckIn och checka enkelt in genom ett snabbt knapptryck på din mobil. Kontrollera först med platsledningen om det är möjligt att använda appen för närvaroregistrering på arbetsplatsen. Om platsadministratören möjliggjort registrering med Ease CheckIn syns arbetsplatsen i listan Mina arbetsplatser när du loggar in i appen.

Det viktigaste för oss på Infobric är att erbjuda en säker arbetsmiljö för både medarbetare och kunder, och se till att Ease Construction och alla andra produkter är tillgängliga och fortsätter fungera så att våra kunder ges möjlighet att utföra sitt arbete. Supporten är alltid redo att svara på frågor.

 

Vi har intervjuat Janne Björnström, KAM Rental & Ansvarig Stora projekt Sverige på Infobric Construction, om vad som är viktigt att tänka på och hur vi kan arbeta med tjänster som underlättar arbetet för byggbranschen, där många behöver arbeta på plats.

Ease Construction

Den som är ansvarig på byggarbetsplatsen administrerar enkelt enheter, personer och rättigheter i webbtjänsten. Den är användarvänlig och går snabbt att komma igång med. I Ease har du alltid tillgång till personalliggaren.

Back to store
Close