Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Minska smittspridningen med digitala verktyg

Minska smittspridningen med digitala verktyg

Världen påverkas hårt av coronavirusets framfart och byggbranschen likaså. Virusets konsekvenser för samhället gör att vi alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra fortsatt spridning, och det finns flera verktyg som hjälper till att underlätta arbetet i dagens läge. Ease Construction är ett av dem.

Ökad kontroll och säkerhet.

Alla branscher berörs av det rådande läget på olika sätt och många behöver ställa om för att kunna följa riktlinjer och råd. Med hjälp av tjänsten Ease Construction kan du få koll på vad som händer på byggarbetsplatsen både på plats och på distans i händelse av sjukdom eller frånvaro av annan orsak. Här berättar Janne Björnström, KAM Rental & Ansvarig Stora projekt Sverige på Infobric Construction, mer om vad som är viktigt att tänka på och hur vi kan arbeta med tjänster som underlättar arbetet för byggbranschen, där många behöver arbeta på plats.

– Ease Construction och våra uppkopplade produkter ger våra kunder stora möjligheter att kunna jobba på distans men samtidigt ha bra koll på vad som sker på byggarbetsplatsen. Administratören kan följa upp närvaron på företagsnivå för att se vilka entreprenörer som varit på plats och under vilka tider, släppa in personer på byggarbetsplatsen som läst in sitt ID06-kort och ge dem behörigheter till exempelvis bodar och andra behörighetsstyrda områden på arbetsplatsen, och göra det mesta i tjänsten som man vanligtvis gör när man är på plats, berättar Janne Björnström.

Appen som minskar beröring och köbildning – och ger flexibilitet.

Appen Ease CheckIn är perfekt att använda i rådande läge, då vi kan undvika smittspridning genom att hålla avstånd till varandra och begränsa fysisk kontakt. Med appen sköter användaren in- och utcheckning på arbetsplatsen med sin egen telefon och slipper stå i kö vid registreringboxen där mycket folk annars samlas vid ankomst eller hemgång från arbetsplatsen vid samma tid. Appen Ease CheckIn ingår kostnadsfritt för alla kunder som använder tjänsten Personalliggare i Ease Construction.

– I Ease Construction kan administratören arbeta med flera arbetsplatser i ett och samma system och även dela ut rättigheter till fler personer i organisationen om man exempelvis vill möjliggöra för kollegor på plats att ha administratörsrättigheter, om man själv är frånvarande. Om något sker på plats, till exempel en incident eller ett kontrollbesök av Skatteverket, är det enkelt för den personen att snabbt få fram en återsamlingslista eller personalliggaren – och på så vis förhindra onödiga avbrott i arbetet, säger Janne och fortsätter:

Precis som andra digitala tjänster som vi använder i våra respektive arbeten så underlättar Ease Construction till distansarbete för de systemanvändare som behöver det. 

– Janne Björnström, KAM Rental & Ansvarig Stora projekt Sverige på Infobric Construction

–  Precis som andra digitala tjänster som vi använder i våra respektive arbeten så underlättar Ease Construction till distansarbete för de systemanvändare som behöver det. Naturligtvis kan man inte ersätta digitala tjänster med allt det man gör på plats, men det möjliggör att ha koll på vad som sker på arbetsplatsen och kunna utföra en hel del viktiga arbetsmoment utan att vara där fysiskt, om man har symtom eller inte kan vara på jobbet av andra anledningar.

Vad är viktigt att tänka på i branschen?

Så vad är viktigast att tänka på i byggbranschen, där många behöver vara på plats för att kunna utföra sitt arbete? Att följa riktlinjerna och undvika onödig beröring, är några av delarna för att kunna säkerställa säkerheten, menar Janne Björnström.

– Först och främst är det viktigt att följa de riktlinjer och säkerhetsregler som gäller hos arbetsgivaren och på den arbetsplats man arbetar på. Utöver det har vi några tips som är kopplade till just våra produkter och tjänster, som man kan tänka på i rådande läge. Det kan till exempel vara att tänka på att hålla avstånd till varandra, både vid rotationsgrindarna och vid incheckningsboxarna. Rekommenderat avstånd är 1,5 – 2 meter. Undvika att beröra läsarna och rotationsgrindarna i onödan. Passera genom rotationsgrindar med försiktighet för att undvika eventuell smittspridning . Sprita av/tvätta händer om möjligt innan passering. Om detta inte är möjligt, försök passera genom att ta i grinden så lite som möjligt, till exempel genom att använda armbågarna istället för händerna eller använda extra handskar (se film). För att slippa stå i kö vid incheckning, där det riskerar att bli köbildning, kan man istället ladda ner appen Ease CheckIn och checka in och ut i personalliggaren med mobilen. Kontrollera först med platsledningen om det är möjligt att använda appen för närvaroregistrering på arbetsplatsen.

För att slippa stå i kö vid incheckning, där det riskerar att bli köbildning, kan man istället ladda ner appen Ease CheckIn och checka in och ut i personalliggaren med mobilen. 

– Janne Björnström, KAM Rental & Ansvarig Stora projekt Sverige på Infobric Construction

Det viktigaste för oss på Infobric är att erbjuda en säker arbetsmiljö för både medarbetare och kunder, och se till att Ease Construction och alla andra produkter är tillgängliga och fortsätter fungera så att våra kunder ges möjlighet att utföra sitt arbete. Supporten är som vanligt tillgänglig för att svara på eventuella frågor. 

 

Läs även vår artikel med tips för distansarbete för dig som arbetar hemifrån och tips på sätt att minska smittspridningen på byggarbetsplatser.

Ease Construction

Den som är ansvarig på byggarbetsplatsen administrerar enkelt enheter, personer och rättigheter i webbtjänsten. Den är användarvänlig och går snabbt att komma igång med. I Ease har du alltid tillgång till personalliggaren.

Back to store
Close