Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Infobric Group förvärvar AddMobile

Infobric Group förvärvar AddMobile

Infobric Group, ett av Nordens ledande SaaS-bolag inom tjänster för socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser, förvärvar AddMobile. Genom förvärvet breddar koncernen sitt erbjudande med tjänster inom projekthantering och stärker sin position som en ledande digitaliseringspartner för samhällsbyggnadssektorn.

AddMobile utvecklar digitala tjänster för bygg– och serviceföretag och bolagets kunder finns framför allt i bygg- och anläggningsbranschen. Plattformen AddMobile Toolbox erbjuder bland annat projekthantering, arbetsorder, tidrapportering, verktygshantering och körjournal. Bolaget grundades 2004 och har verksamhet i Malmö, Stockholm och Karlskrona. Omsättningen 2020 uppgick till 58 Mkr.

–  Förvärvet av AddMobile innebär att vi ytterligare stärker våra möjligheter att tillsammans bidra till ett hållbart samhällsbyggande. Vi har följt bolaget under flera år och är imponerade över deras mjukvaruutveckling och hur de stöttar byggföretagen att effektivisera sitt dagliga arbete genom smarta, digitala verktyg. Det går helt i linje med Infobrics varumärkeslöfte och vårt fokus på att digitalisera byggbranschen för en mer hållbar utveckling. AddMobiles tjänster för projekthantering och arbetsorder för kunder med fältverksamhet är ett strategiskt viktigt komplement i vår produktportfölj, säger Dan Friberg, VD och koncernchef för Infobric Group.

Förvärvet av AddMobile innebär att vi ytterligare stärker våra möjligheter att tillsammans bidra till ett hållbart samhällsbyggande.

– Dan Friberg, VD och koncernchef för Infobric Group

Infobric Group är ett av Nordens ledande SaaS-bolag inom tjänster för socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser. I koncernen ingår idag Infobric, TelliQ, Tempus, Blastmanager, HMSREG, BuildSafe och EquipmentLoop. Under 2020 omsatte Infobric Group 330 MSEK och antalet medarbetare uppgick till cirka 250.

– Genom att bli en del av Infobric Group går vi nu in i en ny spännande fas på vår resa mot att digitalisera bygg- och anläggningsbranschen. Vi har många beröringspunkter med Infobric och framför allt delar vi samma syn på hur verksamheter kan effektiviseras med hjälp av smarta lösningar. Vi kommer fortsätta att leverera med samma höga servicegrad och innovationstakt som tidigare, men nu med alla de styrkor som följer av att vara en del av ett större sammanhang, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

AddMobile blev ett helägt dotterbolag till Infobric Group den 31 mars och fortsätter under eget varumärke och med den befintliga personalstyrkan i Malmö, Karlskrona och Stockholm.

För mer information, kontakta:

Dan Friberg, VD Infobric AB, +46 (0)707 88 75 44 E-post: dan.friberg@infobric.com  

Lars Kandefelt, VD AddMobile AB, +46 (0)40-66 33 101 E-post: lars.kandefelt@addmobile.se   

Back to store
Close