Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Enkelhet ett måste när byggbranschen ställer om till digitala verktyg

Enkelhet ett måste när byggbranschen ställer om till digitala verktyg

Att registrera sin närvaro digitalt har sedan lagkravet på elektroniska personalliggare infördes i Sverige blivit en mer eller mindre självklar handling för verksamma i byggbranschen.  En enkel aktivitet som tar max ett par sekunder när tekniken fungerar, men som kan skapa stress och frustration när det strular.

I samma snabba takt som den digitala tekniken utvecklas får vi som användare ökade förväntningar på tillgänglighet och enkelhet. Samtidigt kan nog de flesta skriva under på upplevelsen av att ha allt mindre tid. Det är en verklighet som Mikael Hallin, projektledare på markanläggningsföretaget Marbit, känner igen sig i.

Den här tekniken är ingenting man ska behöva lägga tid på, vi har så mycket annat att tänka på. Det ska bara fungera helt enkelt.”

– Mikael Hallin, projektledare på Marbit

Bygger och vårdar markanläggningar

Marbit Markentreprenad har sedan 1986 framgångsrikt förbättrat Stockholms parker, gator och torg. Företaget bygger och vårdar markanläggningar och utemiljöer i Stockholmsregionen och utför såväl total-  och generalentreprenader som deluppdrag. 

 

Verksamheten sträcker sig över ett brett spektrum; från markförberedelser med hög precision, hantering av instabil mark – via arbeten under mark, t.ex. anläggning av VA-stammar, vattenledningar, dag- och spillvattenlösningar – till avancerade former ovan mark i betong och andra material. Bland kunderna finns ledande kommunala, statliga och privata uppdragsgivare. Projekten är varierande och pågår i allt mellan ett par timmar till 2-3 år.

Kräver ingen extra utrustning

Sedan den ändrade Skatteförfarandelagen infördes 2016 har Mikael och hans kollegor använt sig av Infobrics system för att föra personalliggare på sina projekt.
I de större projekten med en etablering använder man oftast en eller flera regboxar från Infobric för närvaroregistrering på en central plats, men de allra flesta projekten är mindre och temporära, och kräver en mer mobil och flexibel lösning. Då är appen Ease CheckIn ett smidigt alternativ.

Startsträckan är väldigt kort för nya användare att komma igång, även underentreprenörer kan enkelt ladda ner appen och börja registrera. Personalliggaren kräver ingen utrustning utöver personens egen mobiltelefon och saknar någon tillgång till telefon så löser vi det genom att en kollega använder sin för att checka in ytterligare en person – det är så smidigt som det bara kan bli.”

– Mikael Hallin, projektledare på Marbit

Sparar väldigt mycket tid

Andra fördelar som Mikael ser är att appen är integrerad i samma system som hanterar t ex containerlås och dörrlås, och att han som ansvarig har överblick och kontroll över personalliggare och accesshantering på alla projekt i ett och samma system.

 

– Nu har vi använt systemet i över tre år och har aldrig funderat på att byta. Att ha allt i ett och samma system som kan skalas upp eller ner efter behov sparar väldigt mycket tid, säger Mikael.

Ease CheckIn

Med appen Ease CheckIn sköts in- och utcheckning enkelt i Infobrics personalliggare med hjälp av mobilen. Det är ett perfekt alternativ för byggarbetsplatser som jobbar i projekt där det krävs en mobil lösning för personalliggare.

Läs mer

Fortsätt handla
Stäng