nyhet

28/11/2016

London Waterloo station

Wessex Capacity Alliance – London Waterloo, utbyggnad av järnvägssystem

Infobric UK Ltd har valts som leverantörspartner av inpasseringssystem för Wessex Kapacitet Alliance. Det är ett järnvägsinfrastrukturs projekt på över 4 år och är idag det största byggprojektet i Storbritannien med ett värde av £ 452 miljoner (över 5 miljarder kronor). Projektet är ett Joint Venture bestående av Skanska Construction UK Ltd, Colas, Mott Macdonald, Aecom och Network Rail. Syftet med projektet är att öka kapaciteten hos järnvägssystemet från London Waterloo genom att öka antalet tåg från 12 per timme till 20 per timme. Waterloo och andra stationer kommer också att behöva hantera längre tåg, vilket innebär att plattformarna också behöver förlängas. Det är inte en lätt uppgift, då den mest trafikerade stationen i Europa måste vara öppen och fungera under tiden som byggprojektet är igång. Nyckeln till att leverera detta projekt är förnyelsen av det gamla London Waterloo International Terminal (WIT) som stängdes 2004 när Eurostar flyttade till St Pancras station. Målet är att ha WIT fullt fungerande från september 2017 så att huvudstationen vid Waterloo kan stängas under 6 veckor medan plattformsförlängningen sker.

Skanska hade som önskemål att inpasseringssystemet levererades & fakturerats direkt av Infobric UK Ltd, vilket är första gången vi har gjort detta. Infobrics trådlösa hårdvarulösningar passade projektets krav perfekt, eftersom hela projektet kommer att bestå av flera arbetsplatser, som sträcker sig från London Waterloo för att täcka en yta på cirka 40km². Som en del av leveranspaketet var Infobric tvungen att integrera Network Rails Sentinel (Personal Track Safety) kortet i våra system, teamet i Jönköping levererade denna lösning inom två veckor.

För närvarande omfattar projektet fyra platser, Spectre House, WIT byggarbetsplats, WIT platskontoret och Queenstown Road. Det finns för närvarande 22 aktiva enheter på dessa projekt, både för kort och biometriska inpasseringslösningar, inklusive enheten MCR610 för att styra och övervaka platser. Även om de flesta av enheterna ligger under jord, krävs bara ett par Ethernet-anslutningar, övrigt plockar upp en signal genom deras SIM-kort.

Arbetsplatserna använder hårdvara vi producerat och de har fått oss att komma med nya innovativa lösningar för att stödja detta stora projekt som kommer att ha mer än 4000 anställda på sin höjd. Vi har använt ATM520 (offline) för att inaktivera ett dörrsystem under dagen så att besökare kan passera utan ett passerkort. Vi har även tagit fram mobila återsamlingsplatser för utrymning vid brand, så istället för att försöka ringa en vals för ett så stort antal människor, behöver de endast dra deras passerkort på incheckningsmarkeringen och besökaren får tillgång genom Ease på hans iPad eller mobiltelefon.

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.