nyhet

01/07/2016

Skärpt läge för elektroniska personalliggare

Från och med den 1 juli överger Skatteverket den mjuka linje som infördes vid årsskiftet. Nu börjar de ta ut kontrollavgifter på de byggarbetsplatser som inte för elektroniska personalliggare.

Den mjuka linjen som Skatteverket hållit under första halvåret om att inte ta några kontrollavgifter är från och med 1 juli över. Nu införs kontrollavgifter.

Vi har inte för avsikt att förlänga den mjuka linjen utan kommer att börja ta ut kontrollavgifter vid halvårsskiftet som planerat , säger Conny Svensson, rikssamordnare på Skatteverket.

Kontrollavgifter – Så mycket kostar det

  • 25 000 kronor – Om en byggherre som missat att anmäla byggverksamhet.
  • 12 500 kronor – Om inte elektronisk utrustning eller personalliggaren kan tillhanda hållas som underlag till Skatteverkets personal.
  • 2 500 kronor – Om oregistrerade personer på ett bygge inte är registrerad i personalliggaren
    (per person)

Vi hjälper er

Vi hjälper er att möta lagkraven på bara ett par minuter. Allt som behövs är en regbox eller mobilapp och internettjänsten Infobric Ease, för närvaroregistrering. Infobric Ease är ett ackrediterat ID06-system. Vilket innebär att kraven ID06 uppfylls och du får en trygg tjänst med massor av fördelar.

Artiklar

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.