projekt

Veidekke håller obehöriga borta

För att inte störa ordningen på Södermalm för mycket har Veidekke varit tvungna att etablera sig på trottoaren, och en bit av en bussfil framför bergväggen, som blir infart till Södermalms nya underjordiska garage.

En trång etablering mitt på Södermalm i Stockholm med mycket folk, bilar, bussar och cyklister kräver god organisation, vilket Björn Randén vet som en av de projektansvariga.

– I det här projektet är det otroligt viktigt att veta vilka som finns innanför staketen då det är en strid ström av människor runt etableringen hela tiden. Vi är väldigt måna om att hålla obehöriga ute, säger Björn Randén.

Då ingången till arbetsplatsen är byggd på en trafikerad gata är det viktigt att alla som ska komma in gör det på ett smidigt sätt. Därför finns rotationsgrind på varje sida så att ingen behöver ta sig ut mitt i vägen för att komma in.

På etableringen – som är byggd på höjden med platsledningskontoret högst upp – finns dörrläsare på varje våningsplan där alla kommer in under arbetstid.

– Vi har flera anställda som kommer utifrån landet och därför har vi även en bostadsdel för dem på ett av våningsplanen. De har tillträde till arbetsplatsen dygnet runt till skillnad från övrig personal, berättar Björn.

Projektet pågår till hösten 2015, där garaget utformas som två parallella skepp under berget med ca 300 parkeringsplatser samt laddningsmöjligheter för elbilar.

Företag

Veidekke Entreprenad

Byggarbetsplats

Nybyggnation av underjordiskt parkeringsgarage insprängt under Stigberget på centrala Södermalm i Stockholm

Projektstorlek

85 miljoner

Ort

Stockholm

Antal anställda

1100 personer

Platschef

Björn Randén

Infobrics lösning

En rotationsgrind på varje sida om etableringen som förenklar för personalen som kommer från olika håll. Dörrlås på manskapsbodar och kontorsbodar med tillträde dagtid samt dörrlås på övernattningsbodar med dygnet-runt-tillträde för personal som kommer utifrån landet.

Just nu används Infobric-system på 10 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.