projekt

”Kunden såg direkt nyttan med att slippa hantera nycklar”

CASE: STAVDAL | KV. GULDVINGEN  | TROLLHÄTTAN  |  PRODUKTER: EASE SMART LOCK | 

Nu digitaliseras byggbranschen: Därför är smarta lås framtiden.

Säkert och flexibelt. Infobrics nya lås Ease Smart Lock röjer undan alla problem med nyckelhantering på ett bygge. Ett av företagen som valt att satsa på den mobila revolutionen är maskinuthyraren Stavdal. Kvarteret Guldvingen i Trollhättan är ett av de områden som använder systemet Ease Smart Lock. Stavdal, som hyr ut maskiner till byggprojekt, infrastruktur, evenemang, privat – allt från litet till stort – har köpt in tjänsten från Infobric och hyr i sin tur ut till Serneke.

– Våran kund som är Serneke, fick in ett jättestort rotjobb av lägenheter i Trollhättan där kravet var att lägenheterna måste vara låsta då det fanns personliga tillhörigheter kvar i lägenheterna. Förut använde dom nyckelsystem vilket kräver väldigt mycket jobb när olika personer ska ha tillgång till lägenheterna och en osäkerhet i nyckelhanteringen, skulle en nyckel komma bort kostar det även mycket att byta ut cylindrarna, berättar Mattias Johansson, säljare på Stavdal.

Ett nytt system krävdes, för att undvika alla problem som nycklarna kan medföra. Mattias sökte därför runt, och fastnade för Infobrics Ease Smart Lock system.

– Kunden undrade om vi hade någon bättre lösning än nyckelsystem och jag hittade Infobric, presenterade lösningen för kunden och alla var intresserade av att testa. Vi körde ett pilotprojekt – och kunden såg direkt nyttan med att slippa hantera nycklar och effektiviteten i hanteringen av vilka som har rättigheter till dörrarna, säger Mattias Johansson.

Avgörande med bra kontakt
En av de viktigaste delarna i projektet har varit det breda användningsområdet, men även kontakten mellan Stavdal och Infobric har varit avgörande för att projektet blivit framgångsrikt.

–  Infobric hade en helhetslösning och de bästa produkterna om man ser hur vi handskas med detta, grejerna måste hålla och fungera i byggmiljö. De har dessutom bra gränssnitt i datorn och systemet är väldigt lätthanterligt. Vi hittade en bra relation med Infobric då de erbjuder bra hjälp med service, är lösningsorienterade och deras snabba leveranser är otroligt viktigt för oss, säger Mattias Johansson och fortsätter:

För oss är relationen av stor vikt och att ha någon man enkelt kan kontakta och få snabba svar från. de återkopplar alltid snabbt och det känns tryggt. Leveranstiderna har också varit avgörande, då det händer saker snabbt i vår bransch. En stor fördel är också att Infobric är ett svenskt företag som förstår Sverige.

Smart teknik för säkerhet och effektivitet 
Infobric är ett IT- och elektronikföretag som grundades 2004 i Jönköping. Sedan start har de utvecklat mjukvarusystem och smart teknik för att förbättra säkerheten och effektiviteten i byggbranschen.

– Vi hjälper våra kunder att optimera flödet av personer och styra behörigheter, följa lagkrav och få koll på vilka företag som är verksamma på deras arbetsplatser. Numera består Infobric av en grupp av företag som arbetar med digitala lösningar för branscher som befinner sig mitt i en digital transformation och tillsammans ska vi bli den ledande digitaliseringspartnern i Norden, berättar Jens Landén, säljchef på Infobric.

Smartlåset är särskilt utvecklat för temporära byggprojekt i privatbostäder eller andra arbeten med omfattande nyckelhantering. Det kan till exempel vara renoveringsprojekt i flerbostadshus där man arbetar i flera bostäder samtidigt, där många olika underentreprenörer ska komma och gå i projektet och där det kan krävas mycket tid för att hantera tillgång till bostaden.

– Det passar också perfekt till företag som arbetar med fastighetsskötsel, där man vill ha en enkel och smidig tillgång till gemensamma utrymmen och kunna kontrollera samtliga behörigheter till olika fastigheter i ett och samma system. Framför allt underlättar systemet för den som är ansvarig som slipper att bege sig ut för att dela ut nycklar, och kan istället lägga sin tid på mer värdeskapande uppgifter men samtidigt ha ordning och reda, säger Jens Landén.

Ease Smart Lock – Så funkar det

  • Ease Smart Lock är ett digitalt dörrlås som styrs via en webbtjänst och öppnas med Infobrics app för smarttelefoner. Ease Smart Lock är det första låset för byggbranschen som kan kopplas till ID06-systemet utan att behöva installera en kortläsare, allt hanteras mobilt.

  • En hårdvara som styr dörrens låskista installeras helt åverkansfritt på insidan av dörren, ansvarig för byggarbetsplatsen lägger till de individer som ska ha access till arbetsplatsen i ett webbaserat system och den som ska utföra arbetet på plats får då behörighet att låsa upp och låsa dörren via Bluetooth i sin smarttelefon. I individens appkonto finns alla uppgifter om vem personen arbetar för, ID06-kortnummer med mera.

  • Lösningen innebär att inga fysiska huvudnycklar eller lånenycklar behöver delas ut och komma på vift, ansvarig på byggarbetsplatsen har full kontroll över vilka som kommer in i bostaden och tryggheten för de boende ökar. Dessutom är lösningen enkel och smidig att installera och flytta vidare till nästa projekt.

 

Läs mer om Ease Smart Lock

 

Artikel publicerad i Byggindustrin

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.