nyhet

08/07/2019

Har ni beställt nya ID06-kort? Glöm inte att korten måste aktiveras innan de kan användas

Nu börjar den nya generationen ID06-kort  rullas ut i allt högre grad på byggarbetsplatserna i Sverige. Sedan april 2019  är majoriteten av alla nya kort som beställs enligt den nya standarden, och enligt ID06 kommer ett stort antal beställda kort att skickas till användare under sommaren. För att undvika störningar när dessa personer kommer till byggarbetsplatsen efter semestern vill vi påminna om att det är viktigt att användaren aktiverar sitt nya kort när det är mottaget.

Aktiveringen är ett av flera nya steg i beställningsprocessen för nya ID06. Utöver att kortinnehavaren själv ska godkänna kortbeställningen ska personen också aktivera sitt kort i ID06 Portalen innan det går att använda.

Om kortet inte aktiveras kommer det att vara spärrat i Infobrics system, vilket innebär att det bli omöjligt för kortinnehavaren att t ex registreras i byggarbetsplatsens personalliggare. Efter att kortet aktiverats tar det upp till ett par timmar innan det går att använda.

Har du frågor kring de nya ID06-korten kopplat till Infobric Ease och våra produkter? Då är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 036-34 03 02 eller support@infobric.se

Mer information

  • Vid frågor om beställningsprocessen och kortaktivering för ID06 2.0, kontakta din kortleverantör eller läs mer på id06.se
  • id06.se/kortkontroll/ kan du kontrollera om ett ID06-kort är aktivt eller inaktivt.

Just nu används Infobric-system på fler än 16 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.