nyhet

12/07/2017

Det här pratades det om på Almedalsveckan

Var du inte i Almedalen men är nyfiken på vad det pratades om gällande byggbranschen? Då kan du läsa om det här eller se videon på seminariet med Fair Play Bygg och panel som uppdaterar om aktuella ämnen.

Av första årsrapporten från Fair Play Bygg kom det in 106 tips på fusk inom byggbranschen, varav 42 har lämnats vidare till berörda myndigheter. Andelen svartjobb är fortfarande stor och ID06 missbrukas i branschen.

Det misstänks att missbruk och svartarbete gällande ID06 gjorts vid 6 av 42 ärenden. Det handlar bland annat om personuppgifter på ID06-kort som inte stämmer in med identiteten, att flera passerar med samma kort.

Läs eller se seminariet här:

Deltagare i seminariet:

Conny Svensson, nationell samordnare, Skatteverket, Anna Åkesson, chefsåklagare, Ekobrottsmyndigheten, Peringvar Östblom, och Peter Leander, projektledare, Fair Play Bygg, Niklas Wykman, riksdagsledamot, Moderaterna, Leif Jakobsson, statssekreterare åt Finansminister Magdalena Andersson och Sonja Scwarsenberger, moderator, Arena Opinion.

Just nu används Infobric-system på 10 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.