Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng
Tillbaka
Stäng

Stenkoll på Stens bergborrning

Stens Bergborrning är ett familjeägt företag beläget i Forsa utanför Hudiksvall. Företaget grundades 1995 av vd Sten Åkesson, som idag driver det tillsammans med sina två söner Daniel och Victor. Ytterligare sju medarbetare finns i företaget och gemensamt har man kompetens för att kunna utföra de flesta tjänster inom bergarbetet. Vi har träffat Victor för att hör lite mer om Stens Bergborrning och samarbetet med Blastmanager.
– Stens Bergborrning är ett företag med kunden i fokus, berättar Victor.
bergborrning

– Vi arbetar ständigt med förbättringar på ett målmedvetet och offensivt sätt, för att skapa nöjda kunder. Vi arbetar förebyggande och långsiktigt med kvalitet som en integrerad del i den dagliga verksamheten.

Utöver höga ambitioner kring kundnöjdhet, arbetar Stens Bergborrning också för att vara ett företag som ligger i framkant gällande teknikutvecklingen i branschen. Som ett led i detta har man valt att arbeta med Blastmanager som digitalt verktyg. Victor, som har flera olika funktioner i företaget, uppskattar fördelarna med tjänsten: 

 

– Jag arbetar med allt från att köra borrvagn, spränga, såga och förstärka berg, till att koordinera och planera framdriften på våra projekt. Sammanfattat är jag en smutsig kille i varselkläder, som i ena stunden har dynamit i handen och i nästa stund en laptop.

Blastmanager hjälper oss i vårt dagliga arbete genom förbättrad planering, kontroll och dokumentation.

– Victor Åkesson, Stens Bergborrning

– Med Blastmanager kan ett team av sprängare tillsammans gå igenom dagens eller veckans arbete, planera framdrift och göra en Salvdesign innan laddningsarbetet startar. Vi använder även funktionen Lagerkontroll, som gör det väldigt enkelt att kontrollera in- och uttag från magasinen. Vi kan överblicka våra lagersaldon digitalt, ha full kontroll på priser för respektive period, se produktinformation och säkerhetsdatablad och generera ADR-transportdokument. Allt på ett och samma ställe!

stens-bergborrning-victor

Victor Åkesson

Säkrare arbetsplatser och enklare kommunikation.

På frågan om vilka som är de största fördelarna med tjänsten svarar Victor: 

– Jag ser stora fördelar med Blastmanager och förutom tidigare nämnda delar så ser jag stor potential inom samordning mellan oss och BAS-U på våra projekt. Då Blastmanager erbjuder beställare att få insyn i våra projekt, kan vi på det sättet arbeta aktivt inom vår sprängningsplanering. På det här sättet kan vi tidigt göra en bevakningsplan för en planerad salva, BAS-U kan sedan godkänna denna och som byggarbetsplatssamordnare ha fågelperspektivet på stora arbetsplatser. På det viset gör vi våra arbetsplatser säkrare.

– Favoritfunktionen för mig är dock utan tvekan möjligheten att automatiskt kunna vidarebefordra en färdig sprängjournal till vald person, enkel men värdefull!

Jag rekommenderar alla kollegor i branschen att testa Blastmanager, det är ett smart verktyg för den som vill arbeta seriöst med kvalitet, säkerhet och kommunikation.

– Victor Åkesson, Stens Bergborrning

Om Blastmanager.

Infobric Blastmanager gör det både säkrare och enklare att spränga och sparar tid för alla parter. Du kommer åt den digitala tjänsten vi valfri uppkopplad enhet och får hjälp med allt från planering och riskanalys till beräkning av sprängämnen och dokumentation.

Back to store
Close