nyhet

16/10/2018

5 saker att tänka på när du planerar ditt områdesskydd!

Stölder och skadegörelse på byggarbetsplatser kostar varje år miljontals kronor. Dessutom innebär det kostsamma avbrott i byggverksamheten, när arbetsredskap går förlorade och leveranser försenas. En viktig åtgärd för att göra din arbetsplats så säker som möjligt är att se över områdesskyddet, och göra det i god tid innan arbetet sätter igång.

Det gäller att tänka igenom hur arbetsplatsen ska skyddas från att obehöriga kan komma in, undvika risk för skador och olyckor och se till att de som ska vara verksamma på området har en så säker och effektiv arbetsplats som möjligt.

Vi bad vår medarbetare och grindexpert Janne Björnström lista några av sina bästa tips på vad du bör tänka på när du planerar ditt områdesskydd inklusive säkra och effektiva inpasseringsmöjligheter. Här är 5 frågor som du bör ställa dig när du planerar:

#1 Hur ser omgivningen ut och vilka krav ställer den på områdesskyddet?
Om det t ex ligger en skola eller förskola i närheten bör du vara mån om ett tätt skalskydd, så att risken att någon tar sig in på byggområdet är obefintlig.

#2 Hur många verksamma personer är på plats när projektet når sin topp?
Om det rör sig om hundratals personer blir det svårt för alla att passera genom en och samma rotationsgrind. Med en mobil rotationsgrind kan du addera säkra inpasseringsmöjligheter med enkla medel. Du kan hyra grinden eller köpa den direkt hos Infobric.

#3 Var finns parkeringen?
Om det är möjligt, undvik att placera parkeringen innanför skalskyddet. Eftersom samåkning är vanligt är risken stor att flera personer åker i samma bil och att det endast är en person som registrerar sitt ID06-kort vid inpassering. Det får konsekvenser för bl a personalliggare och återsamlingslista.

#4 Använder du de ”naturliga vägarna” på rätt sätt?
Vilken är den enklaste och mest ”naturliga vägen” för att komma in på arbetsplatsen? Där ska du placera persongrinden (t ex nära parkering och kommunikationer).
Placera fordonsgrinden så långt bort från den ”naturliga vägen” som möjligt. Då minimerar du risken att man smiter in när fordonsgrinden är öppen istället för att registrera sig i persongrinden.

#5 Hur många transporter sker dagligen?
Beroende på hur många transporter som sker till arbetsplatsen under dagen kan du välja mellan flera olika grindmodeller. Infobric har ett flertal olika mobila fordonsgrindar i olika utföranden och prisklasser. Samtliga grindar är integrerade i ett och samma system, för enkel styrning och uppföljning.


Du vet väl om att Infobric har ett brett sortiment av person- och fordonsgrindar för omgående leverans?

En av våra storsäljare är Rotationsgrind PRO, som är ett riktigt bra alternativ för säker inpassering och registrering i personalliggare, för 39 500 kr exkl moms.  I priset ingår en färdigutrustad grind monterad på bottenplatta, komplett med ID06-läsare, controlbox och mobildata.

Plug and play i dess rätta bemärkelse!

 


Vill du veta mer om hur du bäst planerar ditt områdesskydd och inpasseringssystem? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Just nu används Infobric-system på 10 000 byggarbetsplatser

Kontakta oss

Undrar du vad som är bästa lösningen för just dig? Hur du kan spara pengar i dina byggprojekt och samtidigt öka säkerheten? Vi hjälper dig gärna med dina frågor.